Kong Harald 83 år:

Slik feires dagen

Kong Harald fyller 83 år i dag.

BURSDAGSKONGEN: Kong Harald fyller hele 83 år i dag. Det feires privat, opplyser Slottet. Her er kongen og dronning Sonja fotografert sammen i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BURSDAGSKONGEN: Kong Harald fyller hele 83 år i dag. Det feires privat, opplyser Slottet. Her er kongen og dronning Sonja fotografert sammen i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, fredag 21. februar, er det hele 83 år siden Norges sittende monark så dagens lys for første gang. Da kronprinsesse Märtha fødte ham på Skaugum i Asker, var det første gang på hele 567 år at en norsk prins ble født.

Det ble selvsagt feiret over hele landet, og siden den gang har vår nåværende konge vært folkekjær og elsket.

Han er kjent gjennom det ganske land for sin vittige humor, kløkt og omtenksomhet, som muligens er grunnen til at åtte av ti fortsatt vil beholde monarkiet. Tallet er hentet fra en NRK-sak fra 2017.

Mens man over hele landet flagger i anledning kongens fødselsdag, er det nærliggende å anta at han også vil bli feiret av familie og venner. Kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Verpe, sier til Se og Hør at dagen skal feires privat, uten å utdype hva det eventuelt vil innebære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer