Prinsesse Märtha Louise:

Slik feirer hun bursdagen

Kongeparets førstefødte fyller år.

BURSDAG: Torsdag fyller prinsesse Märtha Louise år. Foto: Lise Åserud / NTB
BURSDAG: Torsdag fyller prinsesse Märtha Louise år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag fyller prinsesse Märtha Louise 51 år. Kongeparets førstefødte kom til verden 22. september 1971 på Rikshospitalet i Oslo, og Norge jublet.

Dermed fikk også Norge en ny flaggdag, men da prinsessen ga avkall på tittelen som «Hennes kongelige høyhet» i 2002, forsvant den offisielle flaggdagen.

I forbindelse med hennes 50-årsdag i fjor, kom det frem i et intervju med NTB at fødselsdagen var noe hun gledet seg seg over.

– Det er noe med å være på plass i livet også. Det er bedre å bli 50 enn ikke å bli det, uttalte hun da, og fulgte opp:

– Min far sier at alder bare er et tall, så jeg får lytte til ham som er litt eldre enn meg og har mer erfaring, sa hun videre.

Fjorårets dag ble feiret med brask og bram, både på Bygdøy kongsgård og i Los Angeles med hennes forlovede, Durek Verrett (47) og venner hun har der. Årets feiring ser imidlertid ut til å bli av det roligere slaget.

Bursdagen i år vil nemlig feires privat. Det opplyser prinsessens manager, Carina Scheele Carlsen, til NTB.

Kongefamilien feirer ikke fødselsdager offisielt annet enn ved runde tall, men Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle kan fortelle at kongefamilien alltid pleier å feire hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer