Prins Charles og hertuginne Camilla:

- Slik er prins Charles' sære vaner

Prins Charles reiser angivelig med «hele» soverommet sitt.

DYRE I DRIFT: Som sønn av en dronning, er det klart man får en rekke vaner i hverdagen som ikke alle andre har. Det kan prins Charles skrive under på, om vi skal tro en ny, uoffisiell biografi om ham. Foto: Shutterstock, NTB scanpix
DYRE I DRIFT: Som sønn av en dronning, er det klart man får en rekke vaner i hverdagen som ikke alle andre har. Det kan prins Charles skrive under på, om vi skal tro en ny, uoffisiell biografi om ham. Foto: Shutterstock, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det krever sitt å være prins, i hvert fall når det er du som skal overta tronen. Sønnen til dronning Elizabeth II (91), prins Charles (70), er blant de få som kan skrive under på påstanden.

Hele sitt liv har han måttet følge en rekke regler, normer og protokoller som har vært forventet av ham. En av følgene har vært at prinsen har fått en livsstil få kan måle seg med. Det hevder i hvert fall en ny, uoffisiell biografi om den britiske arveprinsen.

Den kjente kongehuseksperten Tom Bower er nå aktuell med «Rebel Prince: The Power, Passion And Defiance of Prince Charles». Boken er basert på intervjuer med over 120 mennesker som har hatt noe å gjøre med prinsen, og skaper i disse dager store overskrifter i Storbritannia.

Flere påstander har dukket opp om prins William (35) og prins Harrys (33) far, og enkelte av dem er heller rare. Kronprinsen skal ha en rekke sære vaner blant annet, som alle kommer frem i den flunkende nye boken.

ISOLERT: Prins Charles har levd som en del av overklassen hele sitt liv, og har naturlig nok fått en rekke sære vaner som følge av det. Likevel har familie også alltid vært i fokus, illustrert her ved et bilde fra 1989 - på sykkeltur med prinsesse Diana, prins Harry og prins William. Foto: AP, NTB scanpix
ISOLERT: Prins Charles har levd som en del av overklassen hele sitt liv, og har naturlig nok fått en rekke sære vaner som følge av det. Likevel har familie også alltid vært i fokus, illustrert her ved et bilde fra 1989 - på sykkeltur med prinsesse Diana, prins Harry og prins William. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer

Uvitenhet

Boken har tilsynelatende kommet helt til Australia, for det er den australske nettavisen News som har omtalt saken. I artikkelen kommer det frem at prinsen reiser alt annet enn lett.

Mens de fleste av oss klarer oss med klær, kosmetikk og hygieneprodukter, har prinsen med seg mer enn ett kolli når han er på tur. Angivelig reiser han nemlig både med en ortopedisk seng, et personlig toalettsete, eget toalettpapir, nyvaskede laken, en radio, en kiste og to malerier (!) av skotsk landskap.

JETSET: Som prins er det ikke uvanlig å ha flere hundre reisedager i løpet av året. Med seg på flyet har Charles angivelig nærmest sitt eget soverom. Foto: NTB scanpix
JETSET: Som prins er det ikke uvanlig å ha flere hundre reisedager i løpet av året. Med seg på flyet har Charles angivelig nærmest sitt eget soverom. Foto: NTB scanpix Vis mer

At et hotellrom enkelt kan transformeres til noe som ligner på prinsens private soverom, er det derfor ingen tvil om.

Han har angivelig også med seg mye klær på tur, i hvert fall om vi skal tro hans vanvittige garderobe. Uten at det er oppgitt hvorfor han gjør det, bytter prinsen angivelig antrekk hele fem ganger om dagen tidvis. Du må selvfølgelig ta deg godt ut som fremtidig konge, men det er altså ikke uten grunn at Charles' skjorter alltid ser nystrøkene ut.

Økonomien til prinsen er det heller ingenting i veien med, noe han beviser ved å ha en stor stab av mennesker rundt seg til alle mulige formål. Han er angivelig omgitt av «parkeringsvakter, butlere, kokker, sekretærer, gartnere og sjåfører», om vi skal tro den research-tunge boken til Bower.

Han skal blant annet ha ansatt egne mennesker til å plukke snegler av plantene han har i hagen på Highgrove, fordi han er en sterk motstander av sprøytemidler.

HAGEGLAD: Prins Charles foretrekker det organiske, og har derfor ikke lyst til å sprøyte plantene sine med sprøytemiddel. Derfor har han angivelig leid noen til å plukke snegler av plantene hans - for hånd. Foto: NTB scanpix
HAGEGLAD: Prins Charles foretrekker det organiske, og har derfor ikke lyst til å sprøyte plantene sine med sprøytemiddel. Derfor har han angivelig leid noen til å plukke snegler av plantene hans - for hånd. Foto: NTB scanpix Vis mer

En siste opplysning, som kanskje er den mest sjokkerende, viser hvordan man som kongelig naturlig får en distanse til folket. Man har aldri hatt behov for å gjøre de trivielle tingene i hverdagen selv, og har derfor kanskje heller ikke oversikt over hva folk flest driver med.

Camilla (70), Charles' andre kone, skal angivelig ha hørt et skrik fra kjøkkenet en sen kveld, da prinsen fant noe han ikke visste hva var. På kjøkkenet skal han ha snublet over plastfolie, som dekket noe i kjøleskapet.

«Camilla fryktet det verste, og løp etter ham. 'Hva er dette?', skal han ha sagt og pekt på maten. 'Det er plastfolie, kjære', svarte hun».

Det er ikke kjent når dette fant sted, men det er likevel sjokkerende å tenke at en voksen mann aldri har vært i nærheten av et så dagligdags produkt i godt voksen alder.

Kongehuset har foreløpig ikke kommentert anklagene i boken.

MELDTE VÆRET: Prince Charles var på besøk hos BBC i Skottland i forbindelse med den britiske statskringkasterens 60-årsjubileum. Der fikk han melde været - med en spesiell vri. Video: BBC Vis mer

Bruker millioner

Dette er ikke de eneste sjokkerende påstandene som har kommet frem som følge av boken. Det blir også hevdet at hertuginne Camilla har sine egne, dyre vaner, og at det tidvis har kostet skattebetalerne godt.

Da prinsen skulle fly til New York for å motta prisen i 2008, skal hertuginnen ha ønsket å stå ved sin ektemanns side. Men det skulle ha sin pris. Forfatteren hevder nemlig at Camilla nektet å krysse Atlanteren med et kommersielt flyselskap.

DYR I DRIFT: Hertuginne Camilla skal være glad i de finere tingene her i livet, noe som har speilet seg i utgiftene hennes. Foto: NTB scanpix
DYR I DRIFT: Hertuginne Camilla skal være glad i de finere tingene her i livet, noe som har speilet seg i utgiftene hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hertuginnen skal angivelig ha valgt å skylde på et kutt i hånden for å unnslippe reisen, da hun ikke fikk godkjent privatfly for seg og sin ektemann.

Da det ble slått fast at det å fly privatfly til New York for å motta en miljøpris ville bli i overkant hyklersk for offentligheten, skal det ha brutt ut en krangel.

Det hele skal angivelig ha endt med at Camilla omsider ga seg, men ikke uten at hun fikk ta med seg 14 tjenere, inkludert sin egen butler, lege, to presserådgivere, stylist, frisør, flere knekter og hele fem sikkerhetsansvarlige på reisen.

Ifølge Express skal en rapport fra det samme året, altså tre år etter ekteskapsinngåelsen med prins Charles, ha slått fast at landets nye hertuginne kun kostet Storbritannias skattebetalere om lag 20 000 kroner i året.

1,8 millioner pund, drøyt 19 millioner kroner i dagens valuta, skal imidlertid ha gått med til sikkerhetstiltak rundt eiendommen hennes Ray Mill i Wiltshire. I tillegg hadde Camillas reiser en samlet prislapp på 200 000 pund - omtrent to millioner kroner etter dagens kurs.

ET BUDSKAP?: Dronning Elizabeth holdt «Dronningens Tale» under parliamentsåpningen 21. juni. Hodepynten hun bar har fått nettet til å koke. Video: CNN Vis mer

Pikant utroskapsskandale

I 1992 var skandalen om prins Charles og hertuginne Camilla, den gang Camilla Parker Bowles, på avisforsider verden over.

Britisk presse hadde nemlig kommet over en privat telefonsamtale med seksuelt innhold mellom Camilla og tronarvingen.

Telefonsamtalen skal ha funnet sted i 1989 mens de begge var gift på hver sin kant, noe de fortsatt var da skandalen var et faktum.

Skandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, sa Charles blant annet den gang.

I et intervju med The Mail on Sunday i mai i fjor, fortalte den 70-årige hertuginnen om hvordan hun den gang opplevde de pikante avsløringene.

- Det var helt forferdelig. Det var en ekstremt ubehagelig tid og jeg hadde ikke ønsket det for min verste fiende. Jeg hadde ikke overlevd om det ikke var for familien min, fortalte hertuginnen blant annet.

LES OGSÅ: ​- Hun gjør som Diana, men må passe seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer