Märtha Louise:

Slik er Märthas nye liv

Prinsesse Märtha dro på rekreasjonstur til Tyrkia og stiftet nye, spennende bekjentskaper.

LIVET SMILER:
Märtha Louise farter verden
rundt og trives med det. Her sammen med Sophie, grevinnen av Wessex i fjor. Her ankommer de festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
LIVET SMILER: Märtha Louise farter verden rundt og trives med det. Her sammen med Sophie, grevinnen av Wessex i fjor. Her ankommer de festmiddagen i Operaen i anledning kongeparets 80-årsfeiring. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (47) har igjen vært mye i vinden. Det bebudede salget av hennes bestefarsarv Bloksbjerg, skapte store overskrifter og reaksjoner.

Ikke alle er like glade for at sommerparadiset på Hankø i Østfold glir ut av den kongelige slekt, og ekspertene strides om hvor mange millioner kroner eiendommen er verdt.

13. september serverte Märtha Louise en ny oppsiktsvekkende beskjed til folket. Hun og medgründer av Soulspring, Elisabeth Nordeng (50), har bestemt seg for å legge ned den mye omtalte «Engleskolen» i mai neste år.

SLUTT: Märtha Louise og Elisabeth
Nordeng har bestemt seg for å legge
ned Soulspring neste år. I høst lanserte
de boken «Sensitive barn». Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Märtha Louise og Elisabeth Nordeng har bestemt seg for å legge ned Soulspring neste år. I høst lanserte de boken «Sensitive barn». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Nå er begynnelsen på slutten for Soulspring. Energien i dette fantastiske prosjektet har tatt oss på mange reiser med fantastiske opplevelser, men nå går energien til nye aktiviteter hver for oss, sa Märtha Louise og Elisabeth i et innlegg på Instagram.

Invitert

Og Märtha Louise tok seg selv på ordet. For bare kort tid etter la hun ut på nye eventyr - denne gang til Istanbul.

I den tyrkiske smeltedigelen deltok Märtha Louise på kunstarrangementet Contemporary Istanbul International Art Fair. Her satt hun i diskusjonspanelet da arrangementet ble innledet med CIF Dialogues.

I år var temaet «sensibility» - følsomhet - og prinsessen var svært glad over å ha blitt invitert.

- Jeg er så stolt over å kunne dele mitt syn på kobling til vårt sanne kall og styrking av våre hjerter, skrev Märtha på sin instagram-konto, og rettet en spesiell hjertelig takk til kvinnen som hadde invitert henne: Den London-bosatte meksikaneren Vanessa Arelle.

Feiret bursdag

Vanessa er en «sosial entreprenør» med hele verden som arbeidsplass og har kjent Märtha Louise i flere år. Märtha var selv til stede i Vanessas bursdag i London i juli. I september ble Istanbul reisemålet da Vanessa var strategisk kulturrådsgiver for det omfattende kunst-, kultur og utdanningsarrangementet.

JETSETT-VENNINNE:
Meksikanske Vanessa Arelle inviterte
prinsesse Märtha Louise til Istanbul. Foto: NTB Scanpix
JETSETT-VENNINNE: Meksikanske Vanessa Arelle inviterte prinsesse Märtha Louise til Istanbul. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vanessa Arelle var kulturleder for Mexico i Storbritannia fra 2011 og 2015, og prosjektdirektør for Yoko Onos «Image Peace» på London 2012 Festival.

Hun har et stort internasjonalt nettverk og har også regelmessig vært bidragsyter til Vogue Mexico og Vogue Latin Amerika siden 2014. I 2016 grunnla hun Teenzapp, en mobilapp for ungdommer og ungdommelige, tabufrie diskusjoner.

Motiv av Märtha

Prinsesse Märtha Louise strålte under oppholdet i Tyrkia, og instagrambildene hennes fra turen viser en sprudlende og livsglad kvinne.

Ett av bildene er tatt av den britiske forretningsmannen og motedesigneren Babak Golkar (37), jetsetteren som Märtha har utviklet et nært forhold til, og som også er en god venn av Vanessa Arelle.

Se og Hør omtalte det nære vennskapet mellom Märtha og Babak i fjor. Det første møtet mellom dem fant, etter det Se og Hør erfarer, sted i Dubai i starten av desember 2016. Der hadde prinsessen en liten stopp underveis til Kerala i India, der hun arrangerte kurs med Soulspring.

I Dubai ble det mange varme ord og søte meldinger dem imellom, og kontakten ble holdt ved like i tiden etter – ikke minst på sosiale medier.

Både Märtha og Babak postet bilder fra møtet, der de sammen med prinsessens to Soulspring-kolleger Elisabeth Nordeng og Carina Scheele Carlsen koste seg med hver sin kokosnøtt-drink.

Babak var svært hjertelig da ha omtalte vår prinsesse i sitt innlegg på sin egen Facebook-side.

Hjerte-meldinger

Under et bilde av ham og Märtha sammen, skrev han følgende på Facebook:

- Jeg er heldig som får møte ulike folk fra forskjellige steder i livet, og jeg tror man tar med seg noe fra hvert eneste menneske man møter. Fra ordene man utveksler, til øyeblikket man deler. Når det er sagt, tror jeg ikke jeg noen gang har møtt noen som har satt et så permanent avtrykk i meg etter å ha tilbrakt den siste helgen sammen med henne. Den personen er prinsesse Märtha Louise av Norge, som jeg er så heldig å kunne kalle min venn.

I tiden etterpå holdt de hjertelig kontakt, med «savner deg»-melding fra Babaks side og tre bankende hjerter fra Märtha Louise - da Babak la ut en romantisk Instagram-melding på selveste Valentinsdagen i fjor.

Populær mann

Babak Golkar er en meget populær mann i Dubai. Da Se og Hør pratet med ansatte i hans butikk i eksklusive Souk Madinat Jumeirah i fjor sommer, hadde de bare godord å komme med om sin berømte sjef.

Babak er eldst i en søskenflokk på tre, og sammen med sine tvillingbrødre Farhan og Haman (33) har han gjort karriere i moteindustrien.

Etter først å ha sydd skjorter hjemme på gutterommet, fikk brødretrioen raskt et godt rykte på seg, og i 2007 kunne de starte for seg selv. De grunnla motehuset Emperor, som på norsk betyr keiser, og i dag syr de haute couture-antrekk til kongelige i hele Midtøsten og Saudi- Arabia.

Babak er en veltrent mann, og bilder av ham i sosiale medier viser at han liker å tilbringe tid i styrkerommet og treningsstudioet. I likhet med Märtha er han en sprek og sporty person.

Selv gjorde prinsessen comeback på hesteryggen og viste kjapt at hun ikke hadde glemt gamle kunster. I tillegg bruker hun en god del tid på utenlandsreiser og utvider stadig sitt nettverk og vennekretsen. Det har gitt henne fine opplevelser og mye god energi, ikke minst sammen med Babak,

Hjerte og sjel

Babak påpeker selv at han tar bilder av steder og mennesker som inspirerer ham, og det er ingen tvil om at vår prinsesse fortsatt gjør sterkt inntrykk. Under hans nydelige Instagram-bilde av Märtha Louise poserende ved et vakkert «hamam»-sted i Istanbul, skriver Babak: «Heart & Soul» - Hjerte og sjel.

Se dette innlegget på Instagram

Heart & Soul . . . #Travel #Istanbul #Turkey

Et innlegg delt av Babak Golkar (@babak_golkar)

Vår prinsesse gir ham kompliment for innsatsen: «You are such a good photographer».

Dette svaret får Babak til å ta frem de store superlativene om bildet av Märtha:

«Et fotografi er bare like bra som dets motiv, og for et vakkert motiv dette er», skriver Babak - med hjertetegn.

Märtha Louise og Babak tok sitt vennskap ett skritt videre da den britiske jetsetteren kom på overraskende besøk til Oslo.

Den 24. oktober tok prinsessevennen sine første forsiktige steg inn i hovedstaden da han ankom byen med Flytoget. I dagene som fulgte, dokumenterte han flittig fra sitt besøk via sin åpne Instagram-konto.

Fascinert av Slottet

Dagen etter ankomst tok han turen til et sted som Märtha kjenner usedvanlig godt: Slottet. Spankulerende ned slottstrappen var han tydelig imponert over det han fikk se.

«In love with this city», skrev han under bildet sitt på Instagram.

Om han fikk hilse på Kongen og Dronningen, kjenner ikke Se og Hør til, men han ble åpenbart bergtatt av det monumentale bygget, statuene og synet over byen.

Utsikten to dager etter ble trolig enda noen hakk bedre. Da var det nemlig tid for ridetur sammen med Märtha på hennes hjemtrakter i Lommedalen.

«Jager troll med ett øye i skogen», skrev Babak humoristisk på sin Instagram- konto, vel vitende om at han var nær både prinsessen og eventyret.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Hjerte-svar

Märtha var rask med å kvittere med heste- og hjertetegn. Hun lånte også bildet til sin egen Instagram-konto, der hun på sin poetiske måte ønsket alle en fin helg:

«I fred med naturen og meg selv. Den beste måte for meg å gjøre det, er på hesteryggen i naturen. Hva er din måte å roe ned på og finne fred?», undrer Märtha.

Babak fikk nyte flere severdigheter i løpet av Oslo-besøket. Han tok blant annet turen til rådhusbrygga, der han ble sittende i trappen - med et magisk lys på seg.

Märtha trekker sine egne konklusjoner i sin kommentar til sin hjertevenn: «Utrolig bilde. Med et eventyrlys på deg. Du er sikkert kommet hjem», skriver prinsessen - og får et hjerte i svar fra mester-Insta-fotograf Babak.

Se og Hør har vært i kontakt med Märtha Louises personlige sekretær og talsperson, Carina Scheele Carlsen. Hun ønsker ikke å kommentere saken.

LES OGSÅ: - Folk prøver å endre på sannheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer