Meghan og Harrys bryllup:

Slik er Meghan Markles skandalefamilie

Den blivende hertuginnen har droppet flere av sine familiemedlemmer fra gjestelisten.

TØFF TID FØR DEN STORE DAGEN: Lørdag får prins Harry sin Meghan Markle. Tiden før bryllupet har imidlertid vært preget av en rekke uforutsette hendelser, blant annet fra familien hennes. Foto: NTB scanpix
TØFF TID FØR DEN STORE DAGEN: Lørdag får prins Harry sin Meghan Markle. Tiden før bryllupet har imidlertid vært preget av en rekke uforutsette hendelser, blant annet fra familien hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag dukes det for et av moderne histories mest omtalte bryllup, når prins Harry (33) gifter seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36). Det har gått alt annet enn knirkefritt for seg i oppladningsfasen, mye på grunn av skuespillerens frittalende familie fra hjemlandet.

Både hennes søsken og hennes far har de siste månedene skapt overskrifter, og mandag kulminerte det hele med at Thomas Markle - den blivende hertuginnens far - kunngjorde at han ikke ville bli å se i bryllupet.

Mens en som faktisk var invitert har trukket seg, har Meghans uinviterte familie derimot troppet opp i England. De får ikke være i Windsor Castle under vielsen, men har likevel flydd inn med massive kofferter.

Slik er Meghans nærmeste familie.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Nært forhold

Det var på slutten av 1970-tallet at det som skulle bli Meghan Markles foreldre møttes for første gang. Faren Thomas jobbet i tv-bransjen, og hadde lysansvaret under innspillingen av en såpeopera.

En dag kom sminkøren Doria Ragland inn, og de to skulle raskt bli forelsket. Meghan har tidligere uttalt overfor Elle at hun tror faren falt for morens øyne og afro, samt at de begge likte å handle antikviteter sammen.

De giftet seg i 1979, og sensommeren to år senere kom Meghan til verden. Familien flyttet inn i et hus i The Valley i Los Angeles, men de skilte lag da Meghan var seks år gammel.

Ifølge Telegraph fikk Doria jobb som flyvertinne, noe som førte til at vesle Meghan var mye sammen med faren sin. I dag er hun bosatt i Crenshaw i Los Angeles, der hun jobber som yogaintruktør.

MOREN: Meghan Markle hadde med seg moren, Doria Ragland, under Invictus Games-seremonien i Toronto i september. Dette var to måneder før hun ble forlovet med den britiske prinsen. Foto: NTB scanpix
MOREN: Meghan Markle hadde med seg moren, Doria Ragland, under Invictus Games-seremonien i Toronto i september. Dette var to måneder før hun ble forlovet med den britiske prinsen. Foto: NTB scanpix Vis mer

At Meghan og moren har et nært forhold, er det liten tvil om. I et intervju med bladet Glamour i fjor, nevnte skuespilleren moren som en av ti kvinner som har endret livet hennes.

- (...) Vi har det så mye gøy sammen, og samtidig finner jeg så mye trøst i støtten hennes. Hun er litt som min bestevenninne, sa hun.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har tidligere uttalt til Se og Hør at Meghan Markle er en familiekjær dame.

- Til tross for at foreldrene gikk hver til sitt da hun var seks år gammel, har foreldrene beholdt vennskapet og alltid stilt opp for datteren. Moren har ofte tatt turen til Toronto, hvor Meghan har bodd de siste årene. Hun står datteren svært nær, og har også møtt prins Harry flere ganger, har han sagt.

God støttespiller

Før Thomas Markle falt for Meghans mor på tv-innspillingen, var han gift med Roslyn Markle. De fikk datteren Samantha Grant (52) og sønnen Thomas Jr. Markle (51) sammen.

Etter skilsmissen med Meghans mor i 1987, tilbrakte Thomas Markle mye tid sammen med sin yngste datter, og hun var ofte ved hans side mens han var på jobb. Det var nettopp slik Meghan ble introdusert for skuespilleryrket.

I et lengre intervju med Vanity Fair i fjor, sa «Suits»-stjernen at hennes far har vært hennes største støttespiller når det gjelder hennes profesjonelle liv.

- Pappa visste hvor vanskelig det er for skuespillere å få seg jobb, så han var mest stolt av alle over at jeg fikk det til, sa hun.

FAR OG DATTER: Thomas Markle har hittil levd et tilbaketrukket liv i Mexico, men de siste månedene har han vært hyppig omtalt i media. Foto: NTB scanpix
FAR OG DATTER: Thomas Markle har hittil levd et tilbaketrukket liv i Mexico, men de siste månedene har han vært hyppig omtalt i media. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at Thomas Markle pensjonerte seg, flyttet han til den meksikanske delstaten Baja California, hvor han i dag lever et relativt tilbaketrukket liv.

Nylig meddelte Kensington Palace at Thomas Markle skulle følge datteren opp kirkegulvet, men mandag ble det kjent at han har trukket seg fra bryllupet.

Nyheten kom kort tid etter at den britiske storavisen Mail on Sunday hevdet å ha bevis på at Thomas Markle har samarbeidet med paparazzifotografer.

«Dette er et svært personlig øyeblikk for Ms. Markle i dagene før bryllupet. Hun og prins Harry ber om forståelse og respekt overfor Mr. Markle i denne vanskelige situasjonen», skrev hoffet etter nyheten ble kjent.

Torsdag bekreftet Meghan at faren dessverre ikke kommer via en Twitter-melding gjennom Kensington Palace.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

Har ikke snakket sammen på flere år

Som nevnt har den kommende hertuginnen to halvsøsken.

Halvsøsteren Samantha Grant er bosatt i Florida og er rammet av den nevrologiske sykdommen multippel sklerose (MS). Hun er i dag avhengig av rullestol som følge av sykdommen.

Ifølge Metro har hun vært gift to ganger og har tre barn.

52-åringen og hennes berømte søster har ikke hatt kontakt på noen år, nærmere bestemt tre år, har hun selv sagt til svenske Expressen. Flere medier har imidlertid hevdet at de to ikke har snakket sammen på over ti år.

Likevel har ikke Samantha vært redd for å snakke om halvsøsteren til pressen. Det hele startet i januar da Meghan reiste til India for å snakke om kvinners rettigheter og viktigheten av utdannelse for unge jenter. Den gang stilte halvsøsteren seg kritisk til Meghans engasjement.

Skriver bok om søsteren

Hun satte også sinnet i kok da prins Harry skrøt av sin kommende hustru etter at de feiret jul sammen i Storbritannia, der han uttalte at kongefamilien er «familien hun aldri har hatt».

52-åringen kom med krass kritikk mot Harry på Twitter, men har i ettertid reflektert over at prinsen muligens kan ha ordlagt seg feil i intervjuet med BBCs radioprogram «Today».

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

Samantha Grant er også godt i gang med å skrive en bok om den blivende hertuginnen. Tittelen «The Diary of Princess Pushy’s Sister» har fått flere til å heve øyenbrynene, men i mars uttalte hun at dette kun er en arbeidstittel.

- Akkurat som man ikke skal dømme en bok ut ifra omslaget, skal man heller ikke dømme en bok ut ifra tittelen. Jeg tenkte at intelligente mennesker skulle være smarte nok til å forstå det, lese boken og si «aha, det var det den handlet om», sa hun til Expressen.

Selv om 52-åringen ikke har blitt invitert til det kongelige bryllupet, skal hun fremdeles befinne seg i Windsor under bryllupshelgen. Ifølge Metro har hun nemlig blitt invitert som gjest for en britisk tv-kanal.

BEMERKET SEG I MEDIA: Meghan Markles halvsøster Samantha Grant (t.v) kommer stadig med oppsiktsvekkende utsagn om sin berømte søster. Foto: NTB scanpix
BEMERKET SEG I MEDIA: Meghan Markles halvsøster Samantha Grant (t.v) kommer stadig med oppsiktsvekkende utsagn om sin berømte søster. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil gjenoppta kontakten

I likhet med storesøsteren har også Meghans halvbror, Thomas Jr. Markle, vært synlig i media etter at den kongelige forlovelsen ble kjent i november i fjor.

51-åringen var tidligere i et elleve år langt ekteskap med Tracy Dooley, som han har to barn sammen med, sønnene Thomas og Tyler.

Han er bosatt i den amerikanske delstaten Oregon, der han jobber som vindusmontør. Men selv om det virker som familiefaren lever et udramatisk liv, har også han noen skjeletter i skapet.

I januar i fjor ble tobarnsfaren nemlig arrestert etter å ha rettet en pistol mot en kvinne, skrev Telegraph. Sheriffkontoret i Josephine County, Oregon, bekreftet hendelsen overfor nettstedet.

Han ble senere tiltalt for å ha siktet pistolen mot kvinnen, i tillegg til brudd på våpenloven.

USIKKER: Meghans halvbror Thomas Markle Jr. er ikke bedt i bryllupet den 19. mai. Han er usikker på hvorfor. Foto: Mega, NTB scanpix
USIKKER: Meghans halvbror Thomas Markle Jr. er ikke bedt i bryllupet den 19. mai. Han er usikker på hvorfor. Foto: Mega, NTB scanpix Vis mer

Ifølge Lad Bible har ikke 51-åringen sett søsteren sin siden bestemorens begravelse i 2011, men forrige måned uttalte han til tv-programmet «Sunday Night» at han ønsket å gjenoppta kontakten med Meghan, ifølge News.com.

Rykter skal nemlig ha det til at forholdet mellom dem skal ha vært dårlig, uten at det er oppgitt noen grunn til hvorfor de ikke kommer overens lenger.

- Jeg visste ikke engang at vi hadde brutt kontakten, så jeg vil gjerne se henne igjen. Jeg vil gi henne en klem og fortelle henne hvor stolt jeg er, men jeg må jo nå reise ganske langt for å få gjort det, sa han i intervjuet.

Han mente også å ha svaret på hvorfor bryllupsinvitasjonen ikke har dukket opp i postkassa hans.

- Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke er bedt. Når går de ut? Ingen har vel adressen min uansett. Jeg er ganske vanskelig å få tak i, sa han lattermildt i intervjuet.

LES OGSÅ: Prins Charles skal føre Meghan opp kirkegulvet

GIFTER SEG: Prins Harry av England gifter seg med Meghan Markle 19. mai. Vielsen skal være i St. George's Chapel. Her får du se hvordan det er ut der. Video: CNN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer