Grevinne Alexandra:

Slik er livet hennes i dag

Denne uken mottar ikke lenger grevinne Alexandra apanasje. Nå venter nye tider i fersk toppjobb.

NYTT LIV: Grevinne Alexandra, prins Joachims tidligere kone, sa fra seg apanasjen den 22. juli. Nå arbeider hun for Bang & Olufsen og pleier forholdet til barna. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Grevinne Alexandra, prins Joachims tidligere kone, sa fra seg apanasjen den 22. juli. Nå arbeider hun for Bang & Olufsen og pleier forholdet til barna. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For 25 år siden ble Danmark introdusert for prins Joachims (51) daværende kjæreste, Alexandra Christina Manley (56). Ett år senere ble de smidd i hymens lenker, og i årene etter kom prins Nikolai (20) og prins Felix (18) til verden.

I 2004 kom imidlertid sjokkbeskjeden om at prinseparet skulle skilles. Ekteskapsbruddet var såpass ukonvensjonelt, at dronning Margrethe (80) innledet annonseringen med en beklagelse. Dette fordi det hadde gått 160 år siden forrige skilsmisse fant sted i det danske kongehuset.

Også Alexandra, som gikk over til å tituleres som grevinne av Fredensborg etter skilsmissen, måtte tåle en rekke overskrifter i etterkant.

Nå, denne uken, 16 år senere, frasa grevinnen seg den kongelige apanasjen på 3,7 millioner norske kroner, og det på yngstesønnen Felix' 18-årsdag den 22. juli.

Alexandra har dessuten erstattet det danske slottet med elektronikkselskapet Bang & Olufsens kontorer. Her har hun nylig trådt inn i stillingen som «director of client programmes».

Åpner seg om det nye livet

I et rykende ferskt intervju med den danske avisen Berlingske forteller grevinnen blant annet åpenhjertig om livet etter skilsmissen og forholdet til barna.

- Jeg føler selv at ringen er sluttet. Jeg er tilbake i næringslivet, hvor jeg startet, men denne gangen som styremedlem, men også som mor.

Videre forteller Alexandra til avisen at det å løsrive seg økonomisk er noe skremmende.

FØRSTE EKTESKAP: Grevinne Alexandra var gift med prins Joachim fram til 2004. Her viser Alexandra fram forlovelsesringen i 1995. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE EKTESKAP: Grevinne Alexandra var gift med prins Joachim fram til 2004. Her viser Alexandra fram forlovelsesringen i 1995. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skal være ærlig å si at det er et teppe som har blitt revet vekk under føttene på meg. Men rent menneskelig er det ingen bånd som har blitt kuttet. Jeg har et supert forhold til barnas far og hans familie. Vi sees stadig vekk, og vi hygger oss.

ALDRI SKJEDD FØR: Kongeparet står som regel timesvis på Slottsbalkongen og vinker til folket. I år ble dagen annerledes. Video: NRK / TV 2. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at 56-åringen brøt sitt andre ekteskap med filmfotografen Martin Jørgensen (42) for fem år siden, har hun vært forholdsvis singel, men innrømmer at det bare har gjort henne tryggere på seg selv.

ANDRE EKTESKAP: Grevinnen var gift med filmfotografen Martin Jørgensen fram til 2015. Foto: NTB Scanpix
ANDRE EKTESKAP: Grevinnen var gift med filmfotografen Martin Jørgensen fram til 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå er grevinnen imidlertid travelt opptatt med å se til sønnene sine, prins Nikolai, som satser som motemodell, og er så mye hun kan med prins Felix, som fortsatt bor hjemme.

MOR: Grevinne Alexandra har et sterkt bånd til sønnene prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix
MOR: Grevinne Alexandra har et sterkt bånd til sønnene prins Nikolai og prins Felix. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Mine gutter har alltid hatt en stor glede av hverandre, og det nærmeste jeg kommer lykke, er når jeg ser de sammen.

Kriminelt rulleblad

Etter grevinnens to ekteskap var hun også i et forhold med Tony Lindkold i en kort periode før det tok slutt. I mai i fjor avslørte danske Her & Nu at kjæresten hadde et kriminelt rulleblad, og det ble derfor spekulert på om nettopp det var bakgrunnen for bruddet.

Privatsekretæren ville ikke uttale seg om årsaken til bruddet, men at Lindkold hadde brutt loven, fantes det klare beviser for.

I 2015 ble han nemlig dømt for opphavsrettskrenkelse ved å ha solgt 422 ikke-originale verk av danske designklassikere gjennom en nettside han drev. I tillegg skal han sammen med sin daværende samarbeidspartner, et tidligere medlem av gruppene Hells Angels og Bandidos, ha forsøkt å selge ytterligere 686 verk, uten hell.

De to ble anholdt og fengslet i ei uke i 2014, og da dommen ble klar året etter erkjente de begge straffskyld, og ble dømt til ett år betinget fengselsstraff. De måtte også betale i overkant av 55 000 danske kroner i erstatning for lovbruddet.

LES OGSÅ: - Han skylder grevinnen millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer