Dronning Elizabeth:

Slik er hun helt privat

Dronningen er langt fra slik hun fremstilles i «The Crown», mener vennene hennes.

EN REALIST: Forfatter Robert Hardman beskriver blant annet dronningen som en realist. Her med hertuginne Meghan i 2018. Foto: Tim Rooke/REX / NTB
EN REALIST: Forfatter Robert Hardman beskriver blant annet dronningen som en realist. Her med hertuginne Meghan i 2018. Foto: Tim Rooke/REX / NTB Vis mer
Publisert

Til tross for at dronning Elizabeth (95) kanskje er en av verdens mest kjente personer, er det lite vi vet om dronningen som privatperson.

Likevel får vi et lite innblikk i monarkens privatliv av og til, for eksempel hva hun liker å spise. I februar kunne nemlig frokostblandingmerket Kellogg's avsløre at de har levert mat til dronningen i flere tiår.

Tidligere kokk for den britiske kongefamilien, Darren McGrady, som jobbet for kongefamilien i mer enn ti år, fortalte at den britiske regenten ikke er av den matglade typen.

- Dronningen er dessverre ikke så matinteressert. Hun spiser for å overleve, i motsetning til prins Philip som elsker å spise og kan snakke om mat hele dagen lang, uttalte han til The Telegraph i 2015.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra dronning Elizabeth skaper stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Selv om vi vet at hun ikke er så matinteressert, forteller ikke det all verden om dronningens personlighet. Man kan kanskje konkludere med at hun er en hundeperson, for ifølge Vogue har hun nemlig hatt 30 hunder av rasen corgi under hennes tid på tronen.

CORGI-FEBER: Dronningen har hatt hunder av rasen corgi siden oppveksten. Foto: Steve Parsons-PA/POOL/ Splash News / NTB
CORGI-FEBER: Dronningen har hatt hunder av rasen corgi siden oppveksten. Foto: Steve Parsons-PA/POOL/ Splash News / NTB Vis mer

Ikke som i «The Crown»

En som, i motsetning til folket, har fått et inntrykk av monarken som person, er forfatteren av dronningens biografi «Queen of our times: The Life of Queen Elizabeth II», Robert Hardman.

Hardman har snakket med dusinvis av venner, ansatte i det kongelige hoff og mennesker på «innsiden» for å bli bedre kjent med verdens lengsittende monark.

FAKE NEWS: Denne manipulerte talen med dronning Elisabeth vekket store reaksjoner i Storbritannia. Video: Twitter @channel4 Vis mer

Han har kommet frem til følgende: dronningen liker å være dronning. Det forteller han i et intervju med People.

- Hun er den desidert lengstlevende monarken i vår historie. Hun står fortsatt i sentrum, med en appetitt og entusiasme for jobben. Hun liker virkelig det hun gjør, forteller Hardman videre.

Dronningen har nylig vært coronasyk, og forfatteren kan avsløre at 95-åringen er flink til å følge legenes anbefalinger. Samtidig håndterer hun også personlige utfordringer innad i kongefamilien, inkludert dødsfallet av hennes ektemann, prins Philip, og hennes sønn, prins Andrews (62) skandale.

NETFLIX-DRONNING: Skuespiller Claire Foy spiller en ung dronning Elizabeth i «The Crown». Foto: Joel C Ryan/Invision/NTB
NETFLIX-DRONNING: Skuespiller Claire Foy spiller en ung dronning Elizabeth i «The Crown». Foto: Joel C Ryan/Invision/NTB Vis mer

Til tross for familiens kriser, er dronningen en person som «bevarer roen og går videre». Til People forteller forfatteren at hun er en optimist til og med på dårlige dager.

- De som kjenner henne godt snakker om hennes sans for humor og hvordan hun er en veldig optimistisk og positiv person, sier forfatteren.

Det er en kontrast til hvordan monarken fremstilles i Netflix-serien «The Crown». Forfatteren forteller at flere av hennes venner og nære ansatte føler at hun blir fremstilt som en miserabel person, noe som ikke stemmer.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

- Ikke som prins Charles

En annen misoppfatning mange tilsynelatende har av den britiske monarken, er at hun er svært symbolsk, bare signerer ting, gjør det hun får beskjed om og smiler.

Ifølge Hardman holder dronningen politikerne på tærne.

Till tross for alderen, anerkjenner dronningen viktigheten med å utvikle seg i takt med tiden vi er i. Hun er også en realistisk person, i motsetning til andre medlemmer av kongefamilien.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Selv om mange i familien hennes, inkludert prins Charles (73), er romantikere, er dronningen en realist.

Hun er også konstant i en verden som stadig endrer seg, mener Hardman.

- Jeg tror ikke folk virkelig innser i hvilken grad hun er en del av det nasjonale landskapet før hun er borte. Hun er en så betryggende figur. Når du har øyeblikk med stor usikkerhet, har man likevel en følelse av at hjulene ikke kommer til å falle av, at landet fortsatt vil være der i morgen - så lenge det fortsatt er et flagg som vaier over Buckingham Palace.

FRIVILLIG: Prins William avslører hvordan han og hertuginne Kate har bidratt under coronakrisen. Video: Kensington Royal Vis mer

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om kongefamilien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer