Hertuginne Meghan og prins Harry:

Slik er hertugparets superstrenge naboregime

Nektes omgang med hertugparet og sønnen Archie.

HAR DELT UT REGLER: Meghan og Harrys naboer skal ha fått streng beskjed om hvordan de skal oppføre seg i nærheten av hertugparet. Det vekker reaksjoner. Foto: NTB Scanpix
HAR DELT UT REGLER: Meghan og Harrys naboer skal ha fått streng beskjed om hvordan de skal oppføre seg i nærheten av hertugparet. Det vekker reaksjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år flyttet hertuginne Meghan (37) og prins Harry (34) inn på Frogmore Cottage i Windsor.

Da hadde huset gått gjennom omfattende renovering og blitt klargjort til parets førstefødte skulle melde sin ankomst. Sønnen Archie så dagens lys 6. mai i år. Det tradisjonsrike huset har vært i den britiske kongefamiliens eie siden 1700-tallet, og skal ha blitt gitt som en gave fra dronning Elizabeth (93) til Meghan og Harry.

Huset skal ha blitt pusset opp for svimlende 41 millioner norske kroner, ifølge The Times. Huset ble gjort om fra fem leiligheter til et stort familiehjem - som hertugparet nå har bodd i siden mars.

Nå har hertugfamilien brukt god tid på å komme i orden i det nye huset, og har skapt et rolig familiehjem sammen med sin snart tre måneder gamle sønn Archie.

REGLEMENT: Hertugparets naboer skal fått utdelt strenge regler denne uka. Her er de under premieren på «Løvenes konge» nylig. Foto: NTB Scanpix
REGLEMENT: Hertugparets naboer skal fått utdelt strenge regler denne uka. Her er de under premieren på «Løvenes konge» nylig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det skal imidlertid ikke bare være rosenrødt å være nabo med noen av verdens mest kjente personer.

Ifølge den britiske avisen The Sun skal nemlig hertuginne Meghan og prins Harry ha gitt sine nærmeste naboer strenge instrukser om hvordan de skal opptre dersom de møter på hertugparet i nabolaget.

Fått utdelt regler

Avisen skriver at naboene skal ha fått utdelt en liste med et sett av regler som de må følge til punkt og prikke. Blant annet nektes naboene å snakke til Meghan og Harry, og det er også strengt forbudt å spørre om de kan få se parets tre måneder gamle baby.

Dersom hertugparet mot formodning skulle ta initiativ til en prat med sine naboer, oppfordres de til å si «god morgen» eller hilse hertugparet med andre høflige fraser.

FROGMORE HOUSE: Hertugparet bor på Frogmore Cottage, et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet). Foto: NTB Scanpix
FROGMORE HOUSE: Hertugparet bor på Frogmore Cottage, et hus tilknyttet Frogmore House (avbildet). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er heller ikke tillatt å mate eller kose med familiens hunder - selv ikke dersom de kommer løpende mot hertugparets naboer. Man skal heller ikke tilby seg å gå tur med hundene deres.

Blant de strengeste reglene er muligens reglene knyttet til sønnen Archie. Naboene har ikke lov til å spørre om å få se den lille krabaten dersom hertugparet skulle gå en trilletur i nærområdet - og man skal for alle del heller ikke tilby seg å passe barnet, ifølge The Sun.

Å poste brev til hertugparet i postkassen deres, skal også unngås.

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Vekker reaksjoner

Regelsettet vekker nå sterke reaksjoner hos naboene - som ble gjort kjent med reglene under et møte denne uken. Naboene - som hovedsakelig består av ansatte hos det kongelige hoffet - skal være rystet over nyheten.

Reglene ble gjort kjent under et møte i nabolaget nylig, og har vekket sterke reaksjoner i det lokale miljøet rundt Windsor.

- Dette er ekstraordinært. Vi har aldri hørt noe lignende. Alle som bor på eiendommen jobber for de kongelige og vet hvordan man skal oppføre seg respektfullt rundt dem, sier en av naboene til The Sun, og legger til:

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

- Vi får ikke instrukser om hvordan vi skal oppføre oss rundt dronningen. Hun har ingen problemer med at folk snakker til henne.

En talsmann fra Buckingham Palace bekrefter overfor The Sun at det har blitt avholdt et møte med hertugparets ansatte, men avviser at Meghan og Harry visste noe om dette på forhånd.

- Dette skulle være en velment brifing for å hjelpe det lille lokalsamfunnet i hvordan de skulle ta imot de nye tilflytterne, sier representanten til avisen.

Kritiseres for hemmelighold

Nyheten kommer kort tid etter at Meghan og Harry har fått krass kritikk for å kjøre en svært privat og hemmelighetsfull linje overfor offentligheten. Sist da deres sønn Archie ble døpt 6. juli i år, var det mange som ble overrasket da hertugparet nektet å oppgi hvem som skulle være sønnens faddere i dåpen.

I forkant av den kongelige dåpsseremonien hadde det også vært mye hemmelighold - og selve dåpen ble en svært privat affære som var lukket både for pressen og allmennheten.

DØPT: Dette bildet av lille Archie ble publisert i forbindelse med dåpen 6. juli. Foto: NTB Scanpix
DØPT: Dette bildet av lille Archie ble publisert i forbindelse med dåpen 6. juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det hersker liten tvil om at hertugparet av Sussex ønsker å leve en tilbaketrukket livsstil. Likevel er hertuginne Meghan og prins Harry svært populære i den britiske befolkningen, og det var mange royale fans som ble svært begeistret da de viste frem dåpsbildet av den lille hjerteknuseren etter dåpen tidligere i juli.

To bilder ble delt i anledning den store dagen, ett av dåpsbarnet og hans to foreldre, og et av ham sammen med foreldrene, prins William og Hertuginne Kate, prins Charles og hertuginne Camilla, og Meghans mor, Doria Ragland.

LES OGSÅ: Statsministerens 24 år yngre kjæreste vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer