Grevinne Alexandra av Danmark:

Slik er hennes nye liv etter skandalen

- Jeg prøver å gjøre så normale ting som mulig.

VELOMTALT: Ekskona til danskenes prins Joachim (t.v.), grevinne Alexandra, forteller at hun ønsker å leve et så normalt liv som mulig. Her avbildet med sin daværende ektemann i april 2005 - etter separasjonen, men like før skilsmissen gikk igjennom. Foto: NTB scanpix
VELOMTALT: Ekskona til danskenes prins Joachim (t.v.), grevinne Alexandra, forteller at hun ønsker å leve et så normalt liv som mulig. Her avbildet med sin daværende ektemann i april 2005 - etter separasjonen, men like før skilsmissen gikk igjennom. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kunngjøringen om at danske prins Joachim (48) og hans første kone, prinsesse Alexandra (53), skulle skilles, sendte sjokkbølger gjennom Danmark i 2004.

160 år hadde tross alt gått siden forrige skilsmisse fant sted i det danske kongehuset, og beslutningen ble umiddelbart sett på som - akkurat som da britenes prins Charles og prins Andrew begge skilte seg på 90-tallet - noe hårreisende.

Ekteskapsbruddet mellom prinseparet, som har sønnene Nicolai (18) og Felix (15) sammen, var såpass ukonvensjonelt at dronningen innledet annonseringen med en beklagelse.

Store overskrifter

- Det er med dyp beklagelse at dronningen og prinsen (prins Henrik, ektemannen, journ.anm.) har akseptert denne beslutningen, het det i begynnelsen av pressemeldingen.

De påfølgende overskriftene om prins Joachims noe utsvevende oppførsel som nysingel ungkar, gjorde trolig ikke prosessen noe enklere for det danske kongehuset. For prinsesse Alexandras del, som gikk over til å tituleres som grevinne etter skilsmissen, måtte hun selv tåle en rekke overskrifter i etterkant.

Det var særlig beskyldninger om at hun - litt for tidlig - hadde funnet tonen med den 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen, senere kjent som hennes andre ektemann, som ble trukket fram i pressens søkelys.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer