Prins George:

Slik er hans kongelige luksussommer

Alt fra feriering på privat øy til private tennistimer med verdenskjent tennislegende.

<strong>SJARMTROLL:</strong> Det er trygt å si at prins George har en annerledes sommerferie enn folk flest. Foto: NTB Scanpix
SJARMTROLL: Det er trygt å si at prins George har en annerledes sommerferie enn folk flest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne uken fylte prins George av Storbritannia seks år. Den fremtidige tronarvingen er sønn av hertuginne Kate (37) og prins William (37), og har sjarmert britene i senk en rekke ganger.

Som medlem av kongefamilien er det ingen hemmelighet at prins George får bryne seg på en annerledes livsstil enn oss andre, både når det kommer til luksus, plikter og privilegier. Derfor er det kanskje ikke så rart at også sommerferien til den unge prinsen består av luksus og goder som følger med som medlem av kongefamilien.

Privat tennistrening

For tiden er George på ferie sammen med foreldrene og søsknene, prinsesse Charlotte (4) og Louis (1) i Karibien, hvor de ferierer i tropiske omgivelser. Familien på fem tilbringer late dager på den private øya Mustique, som har en spesiell tilknytning til den britiske kongefamilien.

Det er derimot ikke det eneste som står på timeplanen til den unge prinsen denne sommeren. Han kan også vente seg private tennistreninger med ingen ringere enn verdenskjente Roger Federer (37), ifølge People.

Det er ingen hemmelighet at hertugfamilien har en forkjærlighet til tennis. De har blant annet satt opp en egen tennisbane i Norfolk, slik at barna deres kan øve seg på sporten. I tillegg får både prinsesse Charlotte og prins George privattimer på Hurlingham Club i London.

<strong>FAMILIE PÅ FEM:</strong> Her er prins William og hertuginne Kate avbildet sammen med prins Louis, prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix
FAMILIE PÅ FEM: Her er prins William og hertuginne Kate avbildet sammen med prins Louis, prins George og prinsesse Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Man skal heller ikke se bort fra at det blir noen rideturer på den unge prinsen i løpet av sommerferien.

Ridning er nemlig en velkjent aktivitet innad i familien, og ifølge Hello Magazine har seksåringen trent med tidligere verdensmester i feltritt, Zara Phillips (38), som for øvrig også er kusinen til hertugen.

<strong>UTE I NATUREN:</strong> Hertuginne Kate er svært opptatt av å ta med seg barna ut i naturen. Her er de to søsknene, prins George og prinsesse Charlotte, avbildet i mai. Foto: NTB Scanpix
UTE I NATUREN: Hertuginne Kate er svært opptatt av å ta med seg barna ut i naturen. Her er de to søsknene, prins George og prinsesse Charlotte, avbildet i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- William og Kate hadde et stort ønske om at George skulle begynne å ri. Det er noe alle de kongelige gjør, og hele familien elsker dyr, men han er enda liten, så de ønsket ikke å plassere ham på en stor hest. De spurte Zara om de kunne bruke en av hennes shetlandsponnier, og han har lært å ri på en av dem, har en kilde tidligere uttalt til magasinet.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Liker seg ute

Det er ingen tvil om at sommerferien til prins George lyser luksus lang vei, men han liker også å leke som barn flest. Når prins George ikke er ute på reise, tilbringer han nemlig mye tid ute i hagen utenfor Kensington Palace sammen med moren, Kate.

Det er kjent at hertuginnen ønsker at barna skal ha en aktiv hverdag, helst ute i naturen. Hun har tidligere uttalt at hun tar hun med barna sine ut for å leke - uansett vær.

- Det oppmuntrer til kreativitet og selvtillit. Selv en kort periode på ti til femten minutter utgjør en enorm forskjell for både fysisk velvære, men også for vår mentale velvære, har Kate tidligere uttalt under tv-programmet «Blue Peter».

<strong>BALLSPILL:</strong> Prins George har, som alle andre barn, mye energi og tar seg gjerne tid til å leke ute i gresset sammen med søsknene sine. Foto: NTB Scanpix
BALLSPILL: Prins George har, som alle andre barn, mye energi og tar seg gjerne tid til å leke ute i gresset sammen med søsknene sine. Foto: NTB Scanpix Vis mer
<strong>SKØYERE:</strong> Prins George og prinsesse Charlotte storkoste seg under en veldedighetskamp i polo tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix
SKØYERE: Prins George og prinsesse Charlotte storkoste seg under en veldedighetskamp i polo tidligere denne måneden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere i sommer fortalte også hertuginnen at hun nylig hadde tatt med seg barna sine til Lake District i noen dager, blant annet for å gå turer.

Det neste på timeplanen til den unge prinsen er antageligvis en familietur til det skotske gjemmestedet Balmoral Castle, hvor de skal tilbringe noe av sommerferien sammen med oldemoren, dronning Elizabeth.

Prins William og hertuginne Kate hadde med barna på besøk til Canada. Vis mer

Luksuriøs skolelunsj

Etter den to måneder lange sommerferien skal prins George tilbake på skolebenken på Thomas Battersea, og der venter eksklusive lunsjer som de fleste bare kan drømme om.

Flere foreldre kan sikkert kjenne seg igjen i den stressende matpakkelagingen, men det trenger ikke hertugparet å ofre en tanke.

Ifølge Good To Know tilbyr nemlig skolen til den seks år gamle prinsen en imponerende lunsjmeny som de skifter ut hver tredje uke. En lunsjmeny som ikke bare barn, men også flere i voksen alder, hadde satt pris på.

<strong>SJARMØR:</strong> Sønnen til hertuginne Kate og prins William storkoser seg på skolen med lunsjer fra alle verdens hjørner. Foto: NTB Scanpix
SJARMØR: Sønnen til hertuginne Kate og prins William storkoser seg på skolen med lunsjer fra alle verdens hjørner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På menyen finnes alt fra fersk fisk og marokkanske retter, til flere glutenfrie, veganske og vegetariske retter. Her får barna virkelig testet ut smaksløkene sine.

Skolen, som holder til i London, tilbyr passende mat for kongelige, og standarden er høy. Elevene får tildelt et mellommåltid før lunsj, før de får bryne seg på et toretters måltid.

LES OGSÅ: Derfor har Kate aldri håret oppsatt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer