Kronprinsesse Leonor (16)

Slik er Europas yngste kronprinsesse

Leonor var bare åtte år da hun ble Spanias kronprinsesse.

STUDERER UTENLANDS: 16 år gamle kronprinsesse Leonor studerer for tiden utenlands. Nærmere bestemt på UWC Atlantic College i Wales. Foto: Shutterstock/NTB
STUDERER UTENLANDS: 16 år gamle kronprinsesse Leonor studerer for tiden utenlands. Nærmere bestemt på UWC Atlantic College i Wales. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Spanias kong Felipe (54) tok over tronen etter sin far, skandalekongen Juan Carlos (84), den 19. juni i 2014. Dette innebar også at hans eldste datter Leonor (16) ble kronprinsesse i en alder av bare åtte år.

Eller rettere sagt fyrstinne av Asturias, som er den korrekte tittelen i Spania for den som er nummer én til tronen. Leonor ble født på selveste Halloween for drøye 16 år siden. Nærmere bestemt den 31. oktober 2005 på Ruber International Hospital i Madrid.

Det var dog ikke gitt at hun skulle arve tronen den gang. For mens det i aller andre europeiske monarkier er førstefødte som har arveretten til tronen uansett kjønn, har gutter faktisk fortsatt fortrinnsrett i Spania.

Beholdt arveretten

Kong Felipe og dronning Letizia (49) fikk nok et barn allerede halvannet år etter Leonor kom til verden. Også dette var en velskapt liten jente, og Leonor beholdt dermed sin plass i arverekken.

Lillesøster ble født 29. april i 2007, og har siden vært storesøster Leonors aller beste venn. De to jentene delte rom til de var tenåringer, og har hengt sammen som erteris i alle år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.