Europas kongelige arvinger:

Slik er Europas unge tronarvinger

I dag lever prinsesse Ingrid Alexandra i stor grad som ungdommer flest, men i tillegg hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene.

KVINNELIGE MONARKER: En rekke tronarvinger står klare til å ta over kongedømmene i Europa. Her er Norges prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB
KVINNELIGE MONARKER: En rekke tronarvinger står klare til å ta over kongedømmene i Europa. Her er Norges prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexanda (17) har de siste årene vokst seg fra barn til ungdom. Hun har byttet ut søte kjoler og ballerinasko med en langt mer ungdommelig og trendy garderobe. Flettene er byttet ut med Hollywood-krøller, og hun er snart like høy som foreldrene.

I august 2019 konfirmerte tronarvingen seg i Slottskapellet hvor både kongefamilien, nær familie, regjeringen og andre celebriteter var på plass. Året etter var hun ferdig med ti år med skolegang etter å ha vært elev ved Uranienborg skole i Oslo.

Deretter gikk veien videre til Elvebakken videregående skole i Oslo, hvor hun nå går studiespesialiserende linje. Prinsesse Ingrid Alexandra er med andre ord på vei med full fart inn i de voksnes rekker.

Sporty

Enn så lenge lever prinsessen tilnærmet som ungdommer flest. Skolearbeid står i fokus, og på fritiden liker hun å stå på ski og driver med kickboksing.

Hun deler også resten av familiens glede over vannsport og ski. I fjor stakk hun til og med av med en førsteplass i surfing under NM for juniorkvinner på Borestranden i Jæren.

Men i tillegg hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene, en forpliktelse hun ikke kan dele med sine venner og klassekamerater. En dag skal hun bli landets kronprinsesse og deretter monark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer