Slik er Europas unge tronarvinger helt privat

I dag lever prinsesse Ingrid Alexandra i stor grad som ungdommer flest, men snart vil livet hennes ta en unik vri.

KVINNELIGE MONARKER: En rekke tronarvinger står klare til å ta over kongedømmene i Europa fremover. Fra venstre: Sveriges prinsesse Estelle (7), Norges prinsesse Ingrid Alexandra (15) og Spanias kronprinsesse Leonor (13). Foto: NTB Scanpix
KVINNELIGE MONARKER: En rekke tronarvinger står klare til å ta over kongedømmene i Europa fremover. Fra venstre: Sveriges prinsesse Estelle (7), Norges prinsesse Ingrid Alexandra (15) og Spanias kronprinsesse Leonor (13). Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Ingrid Alexandra (15) har de siste årene vokst seg fra barn til ungdom. Hun har byttet ut søte kjoler og ballerinasko med en langt mer ungdommelig og trendy garderobe. Flettene er byttet ut med Hollywood-krøller, og hun er snart like høy som foreldrene.

Prinsessen har halvannet år igjen på ungdomsskolen, og til høsten skal hun konfirmeres. Hun er med andre ord på vei med full fart inn i de voksnes rekker.

Aktiv

Enn så lenge lever prinsessen tilnærmet som ungdommer flest. Skolearbeid står i fokus, og på fritiden liker hun å stå på ski og driver med kickboksing. Hun deler også resten av familiens glede over vannsport og ski.

Men i tillegg hviler det et enormt ansvar på de unge skuldrene, en forpliktelse hun ikke kan dele med sine venner og klassekamerater. En dag skal hun bli landets kronprinsesse og deretter monark.

Hun har begynt i dronninglære for lengst, og får flere og flere offisielle oppdrag etter hvert som hun blir eldre.

Likesinnede

Men selv om dette er et liv hennes jevnaldrende vanskelig kan forestille seg eller sette seg inn i, har Ingrid likesinnede utenfor landegrensene. Det er tette bånd mellom de europeiske kongehusene, og de har stor glede av å dele sine bekymringer - og gleder. Ingen kan forstå dem bedre, enn de som faktisk er født til samme livsgjerning selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer