<strong>SPESIELLE TRADISJONER:</strong> Hertuginne Meghan fikk en forsmak på julefeiring som kongelig i fjor. I år må derimot hertuginnen gi en innføring til moren, Doria Ragland, som trolig skal ta del i feiringen for første gang. Foto: NTB Scanpix
SPESIELLE TRADISJONER: Hertuginne Meghan fikk en forsmak på julefeiring som kongelig i fjor. I år må derimot hertuginnen gi en innføring til moren, Doria Ragland, som trolig skal ta del i feiringen for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det britiske kongehuset:

Slik blir Meghans første jul som kongelig

Bryter angivelig enda en juletradisjon.

Publisert

Allerede i fjor fikk hertuginne Meghan (37) lov til å feire jul med den britiske kongefamilien, til tross for at hun ennå ikke var kongelig. På det tidspunktet var hertugparet bare forlovet, og flere reagerte på at dronning Elizabeth (92) dropper gamle og strenge protokoller.

Dette var nemlig første gang en ikke-kongelig fikk feire jul med den britiske kongefamilien.

- Dette er faktisk et hyggelig og sikkert velkomment brudd med majestetens egen tradisjon og sedvane, som tilsier at man må vente til etter bryllupet med å feire kongelig jul. Det måtte for eksempel hertuginne Kate gjøre, fortalte TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland den gang.

Fem måneder senere, 19. mai, gikk Meghan ned kirkegulvet for å gi prins Harry (34) sitt ja. I år feirer hun dermed sin første jul som kongelig - på ordentlig.

Bryter nok en juletradisjon

Også denne gang kommer julefeiringen trolig med en liten tvist.

<strong>NY TRADISJON:</strong> I år er moren til Meghan Markle, Doria Ragland, angivelig invitert til å feire julaften med den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
NY TRADISJON: I år er moren til Meghan Markle, Doria Ragland, angivelig invitert til å feire julaften med den britiske kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Marie Claire har dronningen sett bort fra de gamle juletradisjonene nok en gang, ved å invitere Meghans mor, Doria Ragland (62), til å feire jul sammen med kongefamilien i Sandringham. Dette skal være noe familien til hertuginne Kate (36) aldri fikk gleden av å bli.

Den angivelige beslutningen om å invitere Meghans mor er derfor en stor gest fra 92 år gamle dronning Elizabeth. Bakgrunnen for invitasjonen skal ha vært Meghans graviditet og at hun ikke har noen annen familie i England.

Til tross for at familien til Meghan har skapt en rekke kontroversielle overskrifter, og mildt sagt skapt hodebry for den britiske kongefamilien det siste året, ser det ut til at Doria har gjort et godt inntrykk på dronningen. Tidligere i år har hun blant annet blitt invitert med på flere offentlige oppdrag sammen med hertuginne Meghan.

- Det er et tegn på dronningens respekt for Meghan, har en kongehusekspert uttalt til Daily Mail.

Ikke bekreftet

Kongehuset har riktignok ikke bekreftet at Doria faktisk er bedt til Sandringham i julen.

Den kongelige korrespondenten Victoria Murphy slo nylig hardt ned på ryktene, og uttalte til Yahoos «The Royal Box»-program at det aldri ble bekreftet at Ragland var invitert til å bli med kongefamilien på feiringen.

Likevel bekrefter Murphy at det ble foreslått at Ragland skulle bli med, men konstaterer at det er uvanlig for svigerfamilie å delta på de kongelige julefeiringene.

Det er dermed usikkert hvor hertuginnens mor skal tilbringe årets julefeiring.

- Mer avslappet

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er det uansett trolig en langt mer avslappet og trygg Meghan som tar del i årets feiring.

- Visstnok imponerte hun allerede i fjor, ved å gi en gave med glimt i øyet til dronning Elizabeth - nemlig et syngende lekehamster, forteller Vagle.

Førjulstiden har kanskje vært noe mer anstrengende for Meghan i år, ifølge Vagle. Britisk presse har nemlig skrevet mye negativt om 37-åringen og hennes forhold til både kongefamilien og egen familie.

<strong>GRAVID:</strong> Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn i mai. Foto: NTB Scanpix
GRAVID: Hertuginne Meghan og prins Harry venter sitt første barn i mai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Å kjenne på dette uten å kunne si imot, er nok ikke lett, og spesielt ikke når man er gravid og ekstra følsom. Forhåpentligvis får hun masse støtte og gode råd fra Harrys familie i julen. Neste jul vil det bli større omveltninger igjen. Da har Meghan og Harry en liten baby å ta seg av, og høytiden vil med ett få en helt annen dimensjon, sier hun.

For moren til Meghan derimot, blir dette hennes første kongelig julefeiring. Og om ikke Meghan allerede har informert henne, kan hun vente seg litt av en julefeiring med den britiske kongefamilien.

Det britiske kongehuset har nemlig flere juletradisjoner, noen ganske like våre egne, mens andre muligens er noe utenom det vanlige.

Må veies

Ifølge Marie Claire er det spesielt én juletradisjon som får mange til å rynke på nesa. Før og etter julemiddagen har kongefamilien visstnok som tradisjon å veies.

Ja, du leste riktig. Ifølge kongehusekspert og redaktør for magasinet Majesty, Ingrid Seward, har dronning Elizabeth som tradisjon at alle gjestene skal veies både før og etter julemiddagen, skriver nettstedet.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Tradisjonen skal visstnok stamme fra kong Edward VIIs tid på starten av 1900-tallet.

Gaver og fotballkamp

Sett bort fra det noe bisarre vektritualet, ligner imidlertid julefeiringen til den britiske kongefamilien svært mye på vår egen.

Hvert år feirer familien jul på landstedet til dronning Elizabeth i Sandringham i Norfolk i England. Ifølge People ankommer gjestene tidlig på formiddagen på julaften, der det blir servert te og en matbit.

<strong>ALLEREDE PÅ VEI:</strong> Dronning Elizabeth ble fotografert i Sandringham allerede tidligere denne uken, da hun tok offentlig transport. Foto: NTB Scanpix
ALLEREDE PÅ VEI: Dronning Elizabeth ble fotografert i Sandringham allerede tidligere denne uken, da hun tok offentlig transport. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Deretter er det gavetid for familien, og allerede på dagen på julaften åpner kongefamilien pakkene de har handlet inn til hverandre.

Senere på julekvelden deltar prins William og Harry i den årlige veldedighetsfotballkampen på landstedet. Der spiller de som oftest med og mot folk fra landsbyene og omegn. Deretter er det julemiddagen som står for tur med hele familien, skriver nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>ÅRLIG FOTBALLKAMP:</strong> Hvert år er brødrene prins Harry og prins William med i den tradisjonelle fotballkampen til inntekt for et veldedig formål. Foto: NTB Scanpix
ÅRLIG FOTBALLKAMP: Hvert år er brødrene prins Harry og prins William med i den tradisjonelle fotballkampen til inntekt for et veldedig formål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med vår egen kongefamilie, deltar også den britiske kongefamilien på julegudstjeneste første juledag. Hvert år drar de til St. Mary Magdalene-kirken, der flere hundre er samlet for å få med seg kongefamiliens faste juletradisjon.

LES OGSÅ: Krevde bilde fjernet fra Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer