Slik blir kongefamiliens påskeferie

I fjor var kongeparet på hemmelig påskeferie, men i år følger de tradisjonen!

SKIPÅSKE: Kong Harald og dronning Sonja håper nok på fint vær når de feirer påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i år. Her er de fotografert i området i  2007. Foto: Geir-Egil Skog, Se og Hør
SKIPÅSKE: Kong Harald og dronning Sonja håper nok på fint vær når de feirer påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i år. Her er de fotografert i området i 2007. Foto: Geir-Egil Skog, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mange nordmenn har tatt påskeferie allerede denne helgen, og kongefamilien like så. Etter Statsråd fredag formiddag, er ingen av kongefamiliens medlemmer foreløpig satt opp med noe i det offisielle programmet før Statsråd 10. april igjen.

I fjor reiste kong Harald og dronning Sonja på hemmelig påskeferie utenlands. Det viste seg syv måneder senere at de to hadde oppfylt en av sine store drømmer, nemlig å gå i Thor Heyerdahls fotspor på Påskeøya i Stillehavet.

– Det var en utrolig opplevelse å reise til Påskeøya. Det var en praktfull øy, fortalte kong Harald på kongehuset.no.

I år følger imidlertid kongeparet tradisjonen, og tilbringer påskedagene på Prinsehytta i Sikkilsdalen. Her har kongefamilien feriert i høst - og påskeferier i en årrekke.

- Kongeparet tilbringer påsken i Sikkilsdalen bekrefter assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til Se og Hør.

Hytta ble designet av slottsforvalter Hjalmar Welhaven, og byggingen ble påbegynt i år 1900. To år senere sto Prinsehytta ferdig, og ble gitt i gave til de svenske prinsene Gustaf Adolf, Wilhelm og Erik. Kronprins Gustaf Adolf ga senere hytta videre til daværende kronprins Olav, da han ble myndig 2. juli 1924.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer