Slik blir kongefamiliens påskeferie

I fjor var kongeparet på hemmelig påskeferie, men i år følger de tradisjonen!

SKIPÅSKE: Kong Harald og dronning Sonja håper nok på fint vær når de feirer påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i år. Her er de fotografert i området i  2007. Foto: Geir-Egil Skog, Se og Hør
SKIPÅSKE: Kong Harald og dronning Sonja håper nok på fint vær når de feirer påsken på sin hytte i Sikkilsdalen i år. Her er de fotografert i området i 2007. Foto: Geir-Egil Skog, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mange nordmenn har tatt påskeferie allerede denne helgen, og kongefamilien like så. Etter Statsråd fredag formiddag, er ingen av kongefamiliens medlemmer foreløpig satt opp med noe i det offisielle programmet før Statsråd 10. april igjen.

I fjor reiste kong Harald og dronning Sonja på hemmelig påskeferie utenlands. Det viste seg syv måneder senere at de to hadde oppfylt en av sine store drømmer, nemlig å gå i Thor Heyerdahls fotspor på Påskeøya i Stillehavet.

FAMILIETUR: Kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah ankommer Oslo S og kongevognen på vei til Sikkilsdalen påsken 2012. Foto: Morten Eik
FAMILIETUR: Kong Harald, dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise, Ari Behn, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah ankommer Oslo S og kongevognen på vei til Sikkilsdalen påsken 2012. Foto: Morten Eik Vis mer

– Det var en utrolig opplevelse å reise til Påskeøya. Det var en praktfull øy, fortalte kong Harald på kongehuset.no.

I år følger imidlertid kongeparet tradisjonen, og tilbringer påskedagene på Prinsehytta i Sikkilsdalen. Her har kongefamilien feriert i høst - og påskeferier i en årrekke.

- Kongeparet tilbringer påsken i Sikkilsdalen bekrefter assisterende kommunikasjonssjef på Slottet, Sven Gjeruldsen, til Se og Hør.

PÅ SKINNFELLEN: Kronprinsfamilien elsker friluftslivets gleder, og tilbringer mye tid på hytta i Uvdal. Det vites imidlertid ikke hva de gjør i påsken. Foto: Erlend Haugen
PÅ SKINNFELLEN: Kronprinsfamilien elsker friluftslivets gleder, og tilbringer mye tid på hytta i Uvdal. Det vites imidlertid ikke hva de gjør i påsken. Foto: Erlend Haugen Vis mer

Hytta ble designet av slottsforvalter Hjalmar Welhaven, og byggingen ble påbegynt i år 1900. To år senere sto Prinsehytta ferdig, og ble gitt i gave til de svenske prinsene Gustaf Adolf, Wilhelm og Erik. Kronprins Gustaf Adolf ga senere hytta videre til daværende kronprins Olav, da han ble myndig 2. juli 1924.

Senest 2012 hadde kongeparet selskap av prinsesse Märtha Louise og hennes familie på påskefjellet, men i år skal Harald og Sonja etter hva Se og Hør kjenner til feriere uten barn og barnebarn. Mest sannsylig får de vennebesøk, som de hadde blant annet for to år siden.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har ikke vært i Sikkilsdalen på noen år. Etter at de bygde sitt eget vinterparadisparadis i Uvdal, har de først og fremst tilbragt påskene her når de har oppholdt seg i Norge.

VINTERPARADIS: Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon sin familiehytte i Uvdal.
VINTERPARADIS: Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon sin familiehytte i Uvdal. Vis mer

Kronprinsparet kjøpte to tomter i Uvdal i 2007, og året etter sto familiehytta klar. Her har de 150 kvadratmeter tumleplass for både store og små. Den toetasjes fjellhytta glir naturlig inn i de naturskjønne omgivelsene, og er bygget i massivt tre. Det er ikke brukt spiker, lim eller andre kunststoffer – og området har flisfyringsanlegg og fellesbrønn.

Det vites imidlertid ikke om kronprinsfamilien skal til sitt private hytteparadis denne påsken:

- Kronprinsfamilien tilbringer påsken privat. Tilsvarende med Prinsesse Märtha Louise med familie, sier Gjeruldsen.

De siste årene har kronprinsfamilien vel så ofte valgt utenlandsferier, som i fjor da de droppet ski og snø til fordel for sol og varme i Puerto Vallarta i Mexico. Samme destinasjon  valgte de to år tidligere. Spesielt kronprins Haakon og bonussønnen Marius Borg Høiby elsker å surfe, og det varme vannet og de store bølgene utenfor Mexicos vestkyst har perfekte forhold for dette.

Les også: - Hun har en unik omsorg for de svake

 

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer