Prins Sverre Magnus:

Slik blir konfirmasjonen

I ettermiddag er det duket for prins Sverre Magnus' konfirmasjon i Asker kirke.

KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus skal konfirmeres i ettermiddag i Asker kirke. Her avbildet sammen med hunden Muffins Kråkebolle. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KONFIRMERES: Prins Sverre Magnus skal konfirmeres i ettermiddag i Asker kirke. Her avbildet sammen med hunden Muffins Kråkebolle. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det en stor dag for kongefamilien. 14 år gamle prins Sverre Magnus' konfirmasjon står endelig for tur, bare ett år etter at storesøsteren, prinsesse Ingrid Alexandra (16) konfirmerte seg.

Konfirmasjonsgudstjenesten skal finne sted i Asker kirke klokka 16 i ettermiddag, og blir sendt direkte av NRK.

- Det er en stor dag for kongefamilien. Prinsen skal konfirmeres, og bestemor, dronning Sonja, har allerede fortalt at hun tror det blir veldig hyggelig, forteller Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

KONGELIG KONFIRMASJON: 31. august 2019 var det Prinsesse Ingrid Alexandra sin tur til å konfirmeres, men det var hun ikke den første i kongefamilien som gjorde! Bilder: NTB Scanpix. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Eksklusiv gjesteliste

Vagle påpeker at selve konfirmasjonsfeiringen, som det meste annet, er preget av pandemien.

- Det skal bare være et lite selskap hjemme på Skaugum. For eksempel kan ikke prinsens utenlandske faddere komme, fortsetter hun.

Grunnet smittevern får prinsen, i likhet med prinsesse Märtha Louises (48) datter, Leah Isadora (15), bare ha et fåtall gjester til stede i kirken under konfirmasjonsgudstjenesten.

For noen uker siden kunne kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, fortelle at kronprinsparet bare hadde invitert nær familie, og de norske fadderne til å delta under konfirmasjonsgudstjenesten.

STOR DAG: Totalt 16 gjester skal få være med inn i kirken under Prins Sverre Magnus' konfirmasjonsgudstjeneste i Asker kirke lørdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud/ NTB Scanpix
STOR DAG: Totalt 16 gjester skal få være med inn i kirken under Prins Sverre Magnus' konfirmasjonsgudstjeneste i Asker kirke lørdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud/ NTB Scanpix Vis mer

Det vil si at prins Sverre Magnus' faddere av utenlandsk opphav, dronning Máxima av Nederland (49), kronprins Pavlos (53) og Rosario Nadal (56), ikke vil være til stede på den store dagen.

Ifølge NTB får 14-åringen ha totalt 16 gjester med seg inn i kirken. Foreldrene, kronprins Haakon (47) og kronprinsesse Mette-Marit (47) vil selvsagt være til stede for å overveie at sønnen «trer inn i de voksnes rekker», sammen med prinsens storesøster, prinsesse Ingrid Alexandra.

Dronning Sonja (83) og kong Harald (83) er også selvskrevne gjester.

I tillegg vil Mette-Marits sønn, Marius Borg Høiby (23), og hans kjæreste, Juliane Snekkestad, være på plass i kirken, sammen med prinsesse Märtha Louise og hennes datter Leah Isadora.

Prins Sverre Magnus' mormor, Marit Tjessem, har også en plass i kirken, i tillegg til onkler og tanter fra den andre siden av slekten. Blant dem finner vi en av prinsens faddere, Espen Høiby (61). Bjørn Stensland og Marianne Gjellestad er også faddere, og er derfor på den eksklusive gjestelisten.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Spennende gavebord

Til tross for at gjestelisten til prinsens konfirmasjon er innsnevret, tror Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle likevel at kongefamilien kommer til å lage en fin og minnerik feiring for konfirmanten.

- De er jo en talefør gjeng, og jeg er sikker på prinsen får mange gode ord fra både foreldre, besteforeldre og søsken - og helt sikkert enda flere, forteller hun.

- Han kan også vente seg et spennende gavebord. Gavene kommer nok både fra inn- og utland, samt det offisielle Norge, legger hun til.

GAVEDRYSS: Se og Hørs kongehusekspert forteller at prins Sverre Magnus kan vente seg et spennende gavebord. Foto: NTB Scanpix
GAVEDRYSS: Se og Hørs kongehusekspert forteller at prins Sverre Magnus kan vente seg et spennende gavebord. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vagle forklarer at dronning Sonja tidligere har fortalt at de vil gi bunad i gave til de barnebarna som ønsker det, og at foreløpig har både prinsesse Ingrid Alexandra, og prinsens kusiner, Leah Isadora og Maud Angelica (17), takket ja til det.

- Hans søster fikk også mange gaver relatert til sport og fritid, og det er vel ikke usannsynlig at prinsen vil få liknende gaver. Han er opptatt av både alpint, sykling og surfing, fortsetter hun.

Prins Sverre Magnus kom til verden 3. desember 2005 som kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits andre felles barn.

RØRENDE: En tydelig rørt Mette-Marit og kronprins Haakon hold tale for Ingrid Alexandra under den kongelige konfirmasjonslunsj. Video: NRK. Vis mer

Skøyerprins

Da han for snart 15 år siden kom til verden på Rikshospitalet i Oslo var det mange som delte kronprinsfamiliens glede. Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo.

Et par dager senere kunne en stolt kong Harald og kronprins Haakon avsløre navnet på den nyfødte prinsen.

Sverre Magnus er godt kjent for sine ablegøyer, og mange husker nok at han utførte en såkalt «dab» på slottsbalkongen i forbindelse med besteforeldrene, kong Harald og dronning Sonja, sin 80-årsfeiring i mai 2017.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

Den gang var prins Sverre Magnus 11 år gammel, og det var ingen tvil om at han benyttet den i utgangspunktet høytidelige situasjonen til å skape litt moro.

Skøyerprinsen lagde flere grimaser og viste fredstegn med fingrene, men mest oppmerksomhet fikk han nok da han gjorde en såkalt «dab», som er en slags dansebevegelse hvor man dypper hodet i armkroken samtidig som den andre armen strekkes rett opp og ut til siden.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer