Slik blir drømmebryllupet

Les alt om prinsesse Madeleines og Chris O'Neills bryllupshelg.

NYFORLOVET: I oktober i fjor kunngjorde prinsesse Madeleine og Chris O'Neill sin forlovelse. Nå er det bare halvannen måned til det store prinsessebryllupet finner sted.  Foto: FameFlynet Sweden
NYFORLOVET: I oktober i fjor kunngjorde prinsesse Madeleine og Chris O'Neill sin forlovelse. Nå er det bare halvannen måned til det store prinsessebryllupet finner sted. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Årets kongelige bryllup nærmer seg med stormskritt. Lørdag 8.juni smies prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i hymens lenker. Vielsen finner sted kl 16 i Slottkyrkan i Stockholm. I dag ble det også kjent at brudeparet starter festen allerede kvelden før. Da er de 350 innbudte gjestene, inkludert kongelige fra inn - og utland, invitert til middag på erverdige Grand Hotel i Stockholm.

Det hele og fulle programmet ble lagt ut på det svenske hoffets hjemmeside i dag:

7 juni
Bryllupsfeiringen innledes fredag 7. juni med en privat middag for innbudte gjester.

Sted: Grand Hôtel, Stockholm

Vert: Kongeparet

8 juni

Vielsen finner sted lørdag 8. juni kl. 16.00 i Slottskyrkan.
Etter vielsen skytes det opp salutt fra Skeppsholmen  med 21 skudd med fem sekunders mellomrom.

Brudeparet kommer kjører i kortesje med hest og vogn fra det Kungliga slottet til Riddarholmen.  

Kortesjen går langs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Strömbron, Strömgatan, Norrbro, Slottskajen, Myntgatan og Wrangelska backen till Evert Taubes terrass på Riddarholmen.

Fra Evert Taubes terrass på Riddarholmen drar så brudeparet, og de innbudte gjestene, med båt til Drottningholms slott for middag.

Vert: Kongeparet

For de som ikke har muligheten til å se brudeparet live, byr heldigvis muligheten seg i TV-ruta. Det kongelige bryllupet i Slottskyrkan blir direktesendt på TV-kanalen SVT. Den svenske allmennkringkasteren (tilsvarende norske NRK) skal sende direkte både før, under og etter bryllupet.

Det vi imidlertid ikke vet noe om, er hvilken brudekjole vakre Madeleine har valgt. Det forblir en hemmlighet inntil den store dagen, men ekspertene har allerede speskulert i lang tid.

Madde er kjent for sin forkjærlighet for eksklusive designermerker, og flere tror prinsessen har valgt en kjole fra stjernedesigneren Elie Saab.

En annen aktuell kandidat er kjendisfavoritten Vera Wang.

– I motsetning til kronprinsesse Victoria liker ikke Madeleine svensk design. Jeg tror derfor prinsessen velger et internasjonalt snitt på brudekjolen. Den blir både mer glamorøs og mer vågal enn det kronprinsesse Victoria valgte da hun giftet seg, tror Svensk Damtidnings hoffekspert Johanna Lejon.
 
Det er ikke bekreftet hvem i den norske kongefamilien som vil være til stede på den store dagen, men skal vi tippe blir de godt representert. De to kongefamiliene har et tett og godt forhold.

LES OGSÅ: TV4 med pinlig prinsessetabbe på direkten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer