DET FØRSTE BILDET: Bare dager etter at fyrsteparets tvillinger ble født 10.desember i fjor, sendte de ut dette bildet. Søndag skal de to barna døpes.
DET FØRSTE BILDET: Bare dager etter at fyrsteparets tvillinger ble født 10.desember i fjor, sendte de ut dette bildet. Søndag skal de to barna døpes. Vis mer

Slik blir den store barnedåpen

Torsdag avslørte fyrst Albert og fyrstinne Charlene de siste detaljene rundt tvillingens dåp på søndag.

SEOGHØR.NO: 10. mai er det duket for kongelig fest i Monaco. Fyrst Albert og fyrstinne Charlenes tvillinger, prinsesse Gabriella og kronprins Jacues, døpes på dagen fem måneder etter at de kom til verden.

Den katolske dåpsseremonien finner sted førstkommende søndag klokken 10.30 i Monacos flotte katedral, og det er erkebiskop Bernars Barsi som står for dåpen av tronfølgeren og hans søster. Han viet også foreldrene i 2010.

SAMME PREST: I 2010 giftet fyrsteparet seg. Nå skal den samme presten som viet dem da, døpe tvillingene deres. Foto: NTBscanpix
SAMME PREST: I 2010 giftet fyrsteparet seg. Nå skal den samme presten som viet dem da, døpe tvillingene deres. Foto: NTBscanpix Vis mer

Sist monegaskerne fikk se de fyrstelige tvillingene, var da foreldrene presenterte de fra fyrstepalassets balkong den 7. januar. Den gang ble det full jubel, og det er ventet folkefest også denne gangen.

Innbyggerne kan være med fra start til slutt ved å følge begivenheten på storskjerm på plassen foran palasset. Etter dåpen vil fyrsteparet gå de rundt 200 meterne fra katedralen for å hilse sitt folk. Det er imidlertid ikke ventet at tvillingene er med på gåturen.

Det hele avsluttes med en mottakelse på fyrstepalasset.

STOLTE FORELDRE: Charlene og Albert viste frem sine to stoltheter en knapp måned etter at de kom til verden.  Foto: NTBscanpix
STOLTE FORELDRE: Charlene og Albert viste frem sine to stoltheter en knapp måned etter at de kom til verden. Foto: NTBscanpix Vis mer

Gjestelisten er ennå ikke offentliggjort, men det det er ventet at hele fyrstefamilien inkludert fyrstens søstre Caroline og Stephanie med familier vil være med på den store dagen. Også fyrstinne Charlenes familie er ventet fra hennes hjemland Sør-Afrika.

Torsdag ble det offentliggjort hvem som har fått det ærefulle oppdraget med å være barnas faddere.

Ifølge fyrstepalassets offisielle facebook-side skal kronprins Jacques' gudfar være Alberts fetter, Christopher Le Vine Jr, og gudmor blir Diane de Polignac Nigra.

Mens for lille Gabriella har foreldrene valgt Charlenes bror Gareth Wittstock som gudfar, og Charlenes sørafrikanske venninne Nerine Pienaar som gudmor.

LES OGSÅ: Se, her gjør Mette-Marit det igjen!