Prins Harry og hertuginne Meghan:

Slik beskyttet prins Harry Meghan

Igangsatte ville sikkerhetstiltak.

BESKYTTET: Helt siden ryktene begynte å svirre om at amerikanske Meghan Markle var i et forhold med prins Harry, har hun vært under konstant beskyttelse. Her ble paret tatt på fersken under et kyss i mai 2017, mens duoen fortsatt holdt en svært lav profil. Foto: NTB scanpix
BESKYTTET: Helt siden ryktene begynte å svirre om at amerikanske Meghan Markle var i et forhold med prins Harry, har hun vært under konstant beskyttelse. Her ble paret tatt på fersken under et kyss i mai 2017, mens duoen fortsatt holdt en svært lav profil. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manges aller første møte med amerikanske Meghan Markle (37) var i TV-serien «Suits», i rollen som Rachel Zane. Den gang var hun bare en alminnelig skuespiller, og selv om hun ble gjenkjent i enkelte kretser, havnet hun aldri på nivå med de største Hollywood-stjernene i bransjen.

Alt skulle derimot endre seg, da mannen hun forelsket seg i tilfeldigvis var prins av Storbritannia.

Bryllupet mellom Meghan Markle og prins Harry (33) sto i mai i år, og siden den gang har de hatt utallige offisielle oppdrag. De aller fleste er også blitt vant til at Meghan nå er hertuginne av Sussex.

SESONGFINALE: TV-stjerne Meghan Markle gjør avkall på yrket som skuespiller når hun gifter seg med Storbritannias prins Harry den 19. mai 2018. Helt på slutten av sesong syv, som går på lufta i USA i disse dager, gifter rollefiguren hennes, Rachel Zane, seg tilsynelatende med sin utkårede, Mike Ross (Patrick J. Adams). Vis mer

Før de to turtelduene forlovet seg, var romansen en relativt privat affære - til tross for at begge fra før var offentlige mennesker. Det ble derfor satt inn tiltak for å forhindre at noe skulle skje med dem, og spesielt med Meghan.

POPULÆR: Meghan Markle (midten) har spilt rollen som Rachel Zane i tv-serien «Suits» siden 2011. Foto: Frank Ockenfels / REX / Shutterstock/ NTB scanpix
POPULÆR: Meghan Markle (midten) har spilt rollen som Rachel Zane i tv-serien «Suits» siden 2011. Foto: Frank Ockenfels / REX / Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Fikk personlig sikkerhetsvakt

Nå skriver US Weekly om hvordan sikkerheten rundt Meghan ble kraftig skjerpet etter at hun og prins Harry fikk øynene opp for hverandre.

Skuespiller Wendell Pierce - som spilte Meghans far i serien, letter nemlig på sløret om hvordan det var å spille inn de siste episodene av «Suits» etter at romansen ble kjent offentlig.

- Hun er virkelig fantastisk. Jeg trodde egentlig ikke på at dette skjedde, men plutselig snudde jeg meg rundt og så at en kar fra MI5 var på settet hver dag, sier han til magasinet Extra.

- Jeg visste at hun var forelsket. Og med all publisiteten og det faktum at hun nå er kongelig, er det viktigste at jeg vet at hun elsker ham, sier han videre.

MI5, offisielt kalt The Security Service, er Storbritannias sikkerhetstjeneste. Blant MI5s oppgaver er det å beskytte det britiske parlamentet, Storbritannias økonomiske interesser og forebygge terrorisme og spionasje innenfor landets grenser.

At en tjenestemann fra MI5 angivelig var stasjonert i USA for å passe på Meghan, kan nok altså oppfattes som temmelig uvanlig.

SPILTE MEGHANS FAR: Skuespiller Wendell Pierce gestalter rollen som Robert Zane i «Suits»: Foto: Todd Williamson/January Images/REX/Shutterstock / NTB scanpix
SPILTE MEGHANS FAR: Skuespiller Wendell Pierce gestalter rollen som Robert Zane i «Suits»: Foto: Todd Williamson/January Images/REX/Shutterstock / NTB scanpix Vis mer

- Under full beskyttelse

Flere kilder kunne fortelle til amerikanske tabloider allerede sommeren 2016 at sikkerheten rundt Meghan var skjerpet, etter at det dukket opp informasjon om livvakter og andre tiltak for å passe på henne.

- Det var utvilsomt et stort sikkerhetsproblem. Informasjon fra settet til «Suits» lakk ut som bare det, og så raskt det ble kjent at de to hadde en greie sammen, ble alle advart om at de måtte holde kjeft eller miste jobben, har en kilde tidligere fortalt til US Weekly.

BLE PASSET PÅ: Sikkerhetsvaktene var aldri langt unna Meghan Markle etter at hun ble sammen med prins Harry. Her på Invictus Games i Toronto i fjor høst. Foto: AFP/ NTB scanpix
BLE PASSET PÅ: Sikkerhetsvaktene var aldri langt unna Meghan Markle etter at hun ble sammen med prins Harry. Her på Invictus Games i Toronto i fjor høst. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Det var bare starten på det som skulle bli den kommende hertuginnes nye liv. Etter forlovelsen og bryllupet er sikkerheten rundt henne betydelig rustet opp, og det er sjelden hun og ektemannen drar noe som helst sted uten at det må planlegges nøye.

- Hun har vært under full beskyttelse helt siden forholdet ble kjent. Å alltid være i offentlighetens søkelys med veldig lite privatliv er ikke for alle. Men sånn jeg forstår det, har Meghan og Harry brukt en god del tid på å diskutere om dette var et liv hun ville ha, har Chris Jagger, ekspert på kongelig sikkerhet, tidligere uttalt.

- Hun kommer til å være omringet av kloke rådgivere som kan gjøre overgangen fra det forrige livet til hennes nye så enkel som mulig, sa han.

PRINSESSE?: Her får du forklaringen. Video: CNN/ Emilie Rydning / Malene Storrusten Vis mer

Kostbar sikkerhet

Ifølge CBS har hun også fått full innføring i hvordan hun kan forsvare seg selv dersom noe skulle skje.

En god indikator på hvor tilstedeværende sikkerheten er rundt Meghan, fikk vi se da hun og prins Harry giftet seg den 19. mai.

Hele Windsor by ble nærmest sperret av. Det ble også satt opp et eget reglement for butikker og restauranter, og politiet kunne til enhver tid være til stede.

Sikkerhetsteamet besto angivelig av både snikskyttere, sivilkledd politi og et omfattende drone-system, og kostet fort nasjonen så mye som 30 millioner britiske pund, noe som tilsvarer omtrent 329 millioner norske kroner.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Savner skuespillerlivet

Å vinke farvel til både produksjonsmedarbeidere og skuespillerkolleger etter hele syv sesonger med «Suits», har ikke bare vært enkelt for Meghan.

Da hun i juli besøkte Irland, fortalte hun til den lokale innbyggeren Fiona Moore at hun savner å spille i ovennevnte serie.

- Jeg er en fan av «Suits», og jeg fortalte henne at jeg savner serien, og da svarte hun: «Det gjør jeg også», fortalte Moore til lokale medier.

BLIND DATE: Under forlovelses-intervjuet med prins Harry og Meghan Markle kom det frem at deres første møte var en «blind date» og at prinsen ikke visste hvem skuespilleren var før de møttes. Video. NTB / Scanpix / AP Vis mer

For mange virket det kanskje uvirkelig at en så profilert skuespiller skulle legge karrieren bak seg - bare 36 år gammel.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, har forklart at dersom Meghan hadde ønsket å fortsette, så ville det britiske kongehuset mest sannsynlig ikke ha tillatt det.

- Hvis hun gifter seg med prins Harry ser jeg ikke for meg at hun fortsetter som skuespiller. Da er det nok mer sannsynlig at hun velger å konsentrere seg om sitt veldedighetsarbeid, som hun startet lenge før hun traff Harry, sa Vagle den gang, og trakk frem Grace Kelly som eksempel.

Sistnevnte hadde nemlig en lovende skuespillerkarriere, men la den på hylla da hun i 1956 giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco.

LES OGSÅ: - Jeg skjønner godt at kjendisene trakk seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer