Durek Verrett:

Slettet omstridt innlegg

Märtha Louises kjæreste skapte blest med omstridt Instagram-post. Nå har han fjernet innlegget.

OMSTRIDT: Durek Verrett har gjentatte ganger fått tyn for påstander og uttalelser. Foto: Lise Åserud / NTB
OMSTRIDT: Durek Verrett har gjentatte ganger fått tyn for påstander og uttalelser. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken skrev prinsesse Märtha Louises (50) kjæreste Durek Verrett (46) i sosiale medier at han ikke er et vanlig menneske, men «en blandingsart mellom reptil og Andromeda».

Innlegget, som fikk stor oppmerksomhet i norsk presse, har nå blitt fjernet fra Verretts profil på Instagram - hvor han har 260 000 følgere.

Blant dem som reagerte på Verretts uttalelser var medieviter og forfatter John Færseth.

Han mente 46-åringens innlegg minnet om konspirasjonene til David Icke, som hevder at flere mektige familier består av hybrider mellom mennesker og øgler - også den britiske kongefamilien, skrev NRK.

- Farlig

Færseth sa også til statskanalen at Slottet må ta avstand fra Verretts uttalelser. Verrett gikk nemlig også langt i sine uttalelser om 5G-nettet.

«De som trellbinder planeten, om du vil gå inn på et mer udefinert synspunkt, er de grå. De har tatt mennesker bort fra planeten for å lære om vår svakhet, og hvordan frekvenser beveger seg gjennom oss», skrev Verret på Instagram, og fortsatte:

«De har lært hvordan å forstyrre våre frekvenser ved å sende bestemte frekvenser, som 5G og alt det som blir puttet inn».

VIL IKKE: I denne ukens episode av «Märtha» forteller Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

Slottets kommunikasjonssjef Guri Varpe sier til Dagbladet at de ikke har noen kommentarer til saken. Prinsesse Märtha Louises rådgiver, Carina Scheele Carlsen, har heller ingen kommentar til Dagbladet.

Dagbladet har i skrivende stund ikke lykkes i å få en kommentar fra Verrett selv.

Overfor ABC Nyheter fortalte Færseth at han tidligere har vært på et foredrag med Icke i Oslo, hvor han «tydelig forsøkte å knytte seg til alt-right-bevegelsen, og snakket om hvordan hvite menn blir undertrykt».

- De siste par årene har han også inspirert hærverk mot 5G-master og angrep på montører. Icke er farlig, mener Færseth.

SLETTET: Denne innlegget finnes ikke lenger på Durek Verrets Instagram-profil. Foto: Skjermdump/ABC Nyheter
SLETTET: Denne innlegget finnes ikke lenger på Durek Verrets Instagram-profil. Foto: Skjermdump/ABC Nyheter Vis mer

- Bør stilles kritiske spørsmål

En annen som har reagert på den selvutnevnte sjamanens innlegg, er samfunnsdebattant og journalist i Aftenposten, Ingeborg Senneset.

Hun skrev denne uka på Facebook at «det er så inderlig fristende bare å le av». Hun trekker også fram hva slags status Verrett har, og hvor mange han potensielt sett kan nå ut til, både som offentlig person, men også fordi han assosieres med det norske kongehuset.

«Ukritisk tenking, konspirasjonsteorier, løgner og kvakksalveri er samfunnssykdommer som konstant koster mennesker tid, penger og mest av alt helse», skriver hun, og fortsetter:

«Uvitenskapelighet tar liv. Hver eneste dag. Og alle som direkte eller indirekte legitimerer det, bør stilles kritiske spørsmål. Og ikke minst – det bør avkreves svar ut over det vanlige 'verden forstår ikke'».

LES OGSÅ: Lander midt i grufull drapssak

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer