Harry og Meghan:

Slettet alt av sosiale medier. Nå er hun tilbake

Hertugparet har opprettet felles Instagram-konto.

COMEBACK: Ekteparet Harry og Meghan har fått seg Instagram-konto. Foto: NTB Scanpix
COMEBACK: Ekteparet Harry og Meghan har fått seg Instagram-konto. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mai i fjor giftet prins Harry (34) seg med den tidligere «Suits»-stjernen Meghan Markle (37) i en eventyrlig vielse i St. Georges kapell på Windsor slott i London.

Paret hadde da vært kjærester i to år og forlovet siden slutten av november 2017.

Før Meghan ble innviet i kongefamilien la hun deriblant skuespillerkarrieren på hylla og slettet alt av profiler hun hadde i sosiale medier.

Tidligere var nemlig Meghan en flittig Instagram-, Facebook- og Twitter-bruker, samt blogger - plattformer som ga henne en unik mulighet til å holde kontakten med fansen.

Etter en pause fra sosiale medier er hun nå tilbake igjen. Denne gangen sammen med ektemannen.

Tirsdag avslørte nemlig duoen at de har opprettet en felles Instagram-profil:

- Velkommen til vår offisielle Instagram-konto; Vi ser frem til å dele arbeidet vi bryr oss om, sakene vi støtter, viktige kunngjøringer og muligheten til å rette søkelyset mot nøkkelsaker. Tusen takk for all støtte og velkommen til @sussexroyal. - Harry & Meghan, står det i deres aller første post.

Venter barn denne måneden

Sammen med teksten har paret også delt ni bilder som viser noen av oppdragene de har vært på den siste tiden.

Bildene inkluderer blant annet øyeblikk fra Australia-turen de hadde i høst, Harry i militæret, hans arbeid for å bevare elefanter og Meghans bånd med mennesker hun har møtt gjennom perioden som hertuginne. Avslutningsvis er det et svarthvitt bilde av Harry og Meghan som holder hender og vinker til en folkemengde fra fjorårets besøk til Australia.

I løpet av bare få timer har Instagram-kontoen allerede fått nesten 1 million følgere, og innlegget de har publisert, er likt av nærmere 400.000 brukere.

Opprettelsen av hertugparets felles Instagram-konto kommer samme måned som terminen for deres første barn er.

- Harry og Meghan kommer til å bruke Instagram til å dele både deres arbeid som kongelige, men også til å dele personlige øyeblikk, sier en kongelig kilde nær duoen til People.

Saken fortsetter nedenfor.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

Ble hetset i sosiale medier

Selv om mange har ønsket hertuginne Meghan velkommen med åpne armer, er det ikke alle som er like begeistret over at den amerikanske skuespilleren har giftet seg inn i Storbritannias mest berømte familie.

Allerede da det ble kjent at prins Harry hadde funnet lykken med den tidligere TV-stjernen, var det flere som kom med slengbemerkninger angående hennes etnisitet, bakgrunn og tidligere ekteskap.

Etter hvert ble det så ille at Kensington Palace så seg nødt til å måtte komme med en uttalelse, der de fortalte om hvordan påkjenningen hadde vært for paret. Og sist måned iverksatte det britiske kongehuset tiltak mot det som skal være omfattende netthets mot hertuginne Meghan. Men også hertuginne Kate (37) og andre medlemmer av familien skal ha fått passet påskrevet.

Ifølge Fox News besluttet derfor den britiske kongefamilien å utstede retningslinjer for sine sosiale medier.

Saken fortsetter nedenfor.

Klare retningslinjer

Retningslinjene er satt på plass for å skape et trygt miljø på alle plattformer som inkluderer kongefamilien, Clarence House og Kensington Palace.

Sosiale medier-brukere som kommenterer med uanstendig eller støtende innhold, vil bli blokkert eller rapportert til politiet, advarte slottet.

- Vi ber alle brukere av sosiale medier om å vise høflighet, godhet og respekt for alle andre medlemmer av våre sosiale medier, skrev den britiske kongefamilien på hjemmesiden sin i begynnelsen av mars, og la til:

- Vi forbeholder oss retten til å bestemme om bidrag til våre sosiale medie-kanaler bryter med retningslinjene våre. Vi forbeholder oss retten til å gjemme eller slette kommentarer på våre kanaler, samt blokkere brukere som ikke følger disse retningslinjene.

Saken fortsetter nedenfor.

Videre stod det at de også kan vurdere og videreformidle upassende kommentarer til polititet.

Ifølge Fox News hadde kongehuset tilbrakt flere timer hver uke for å moderere upassende kommentarer på blant annet den offisielle Instagram-profilen til Kensington Palace.

Her er det britiske kongehusets nye retningslinjer:

Kommentarer skal ikke:

  • Inneholde spam, være ærekrenkende for enhver person, lure andre, være uanstendig, støtende, truende, voldelige, hatefulle eller fremme seksuelt eksplisitt materiale eller vold.
  • Fremme diskriminering basert på rase, kjønn, religion, nasjonalitet, funksjonshemming, seksuell orientering eller alder.
  • Krenke noen av vilkårene til noen av de sosiale medier-plattformene.
  • Være irrelevante eller uforståelige.
  • Inneholde reklame eller markedsføre tjenester.
GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

- Med formål om å hetse

CNN skrev at det var en gruppe Twitter-brukere som stod for det meste av netthetsen mot hertuginne Meghan. En gruppe kalt «Hope Not Hate» kartla dette ved å se på mer enn 5 000 tweets som inneholdt en eller flere spesifikke hashtags.

Videre skal 20 Twitter-kontoer ha stått for rundt 70 % av de mindre hyggelige meldingene som postet både tekst, bilder og hashtags. Dette gjorde at «Hope Not Hate» mistenkte at flere av kontoene var laget med formål om å hetse hertuginnen.

CNN tok kontakt med Twitter og Instagram, og førstnevnte utestengte flere av kontoene «Hope Not Hate» hadde gjennomgått.

Forsker i gruppen, Patrik Hermansson, sa at han var overrasket over funnene. Han beskrev for eksempel diskusjoner om hertuginne Meghan i sosiale medier som «rene konspirasjonsteorier».

- Slik jeg forstår det, virker det som et forsøk på å skape mistillit og få henne til å virke upålitelig og falsk, fortalte han.

LES OGSÅ: - Har funnet tilbake til hverandre etter over 20 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer