Prins Andrew:

Slår tilbake mot søksmål

Prins Andrew er anklaget for seksuelt overgrep. Han bestrider anklagene.

OPPSTYR: Prins Andrew får nok en gang oppmerksomheten rettet mot seg. Foto: REUTERS/Chris Radburn/File Photo
OPPSTYR: Prins Andrew får nok en gang oppmerksomheten rettet mot seg. Foto: REUTERS/Chris Radburn/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke ble det bekreftet at prins Andrew (61) er stevnet for retten etter anklager om seksuelle overgrep. I det sivile søksmålet hevder saksøkeren, Virginia Giuffre (38), at prinsen hadde sex med henne mot hennes vilje, ifølge CNBC.

Mandag kommer det fram at prins Andrew bestrider søksmålet. Det skriver Sky News.

Kjemper mot

Prins Andrews advokat har i en søknad til den amerikanske tingretten på Manhattan, skrevet at hertugen av York planlegger å bestride at han ble korrekt stevnet av Giuffre.

Saksøkerens advokater har fortalt at dokumentene ble levert til en politivakt ved inngangen til prinsens hjem i Windsor 27. august. Prinsen skal ha vært hjemme da stevningen ble overlevert.

Retten skal nå i en høring se på om saksøkerens advokater har gjort nok, for å levere papirene på riktig vis.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

Nekter

Prinsen har alltid benektet anklagene om seksuelt overgrep.

Giuffre hevder at prinsen forgrep seg på henne i den avdøde milliardæren Jeffrey Epsteins herskapshus da hun var 17 år. Epstein skal også ha forgrepet seg på henne.

Anklagene mot Epstein er mye av grunnen til at prins Andrew har måttet tre tilbake fra de kongelige pliktene i det britiske kongehuset. Epstein er dømt for pedofili, og sommeren 2019 ble milliardæren siktet for seksuell utnytting av mindreårige og menneskehandel gjennom flere tiår, etter at flere varslere begynte å stå fram.

Midt i denne skandalen ble prins Andrew framhevet som en av Epsteins gode venner.

Epstein ble funnet død i fengselscella, 66 år gammel.

LES OGSÅ: Skuespiller (31) meldt savnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer