Hertuginne Meghan og hertuginne Kate:

Slår tilbake mot Kate-ryktene

I intervjuet med Oprah Winfrey åpner hertuginne Meghan opp om ryktene om at hun fikk hertuginne Kate til å gråte. Hun hevder også at kongehuset nektet å hjelpe henne da hun hadde det som verst.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Natt til mandag norsk tid tok prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) bladet fra munnen, og snakket ut et lengre intervju med Oprah Winfrey.

Intervjuet er hertugparets første store intervju sammen siden de trakk seg fra sine kongelige plikter i Storbritannia i mars i fjor, og flyttet til USA.

Det gjorde de som følge av det de selv mener var flere år med offentlig mobbing og trakassering, spesielt fra britisk presse, og hertugparet fikk til slutt nok.

- Giftet oss før bryllupet

I sin første del av intervjuet snakker Meghan med Oprah alene. Hun begynner å fortelle om bryllupet sitt med prins Harry i mai 2018.

Meghan forteller at hun hele tiden tenkte at «dette ikke var deres dag, men en dag som var planlagt for verden».

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Jeg gikk naivt inn i det fordi jeg ikke visste så mye om den kongelige familien da jeg vokste opp. Det var ikke en del av samtalen hjemme, det var ikke noe vi fulgte på med. Jeg gjorde ingen undersøkelser, og søkte aldri opp mannen min på nett, sier hun om det å bli en del av den britiske kongefamilien.

39-åringen røper videre at hun og prins Harry faktisk giftet seg tre dager før det kongelige bryllupet den 19. mai 2018 som hele verden fulgte.

Meghan forteller at de utvekslet ekteskapsløfter i en privat seremoni.

Det er knyttet store forventninger til det store intervjuet med prins Harry og Meghan Markle, som sendes i natt norsk tid. Se og Hørs kongehusekspert mener de bygger opp til krig. Vis mer

- Fikk meg til å gråte

I intervjuet forteller også hertuginnen sin versjon av de påståtte ryktene som florerte i britiske tabloider om at Meghan hadde fått svigersøster hertuginne Kate til å gråte før det kongelige bryllupet.

Meghan sier at ryktene ikke stemte, og hevder at det heller var motsatt - at Kate fikk henne til å gråte.

STOR SPENNING: Det er knyttet stor spenning til intervjuet med prins Harry og hertuginne Meghan som Oprah har gjort. Vis mer

- Noen dager før bryllupet var hun lei seg over noe med kjolene til blomsterpikene. Det fikk meg til å gråte. Det såret meg virkelig, sier hun i intervjuet, og understreker at det ikke var noen konfrontasjon mellom de to.

Ifølge Meghan ba hertuginne Kate, som er gift med prins William, om unnskyldning for hendelsen, og Meghan beskriver nå svigersøsteren som «en god person».

Hertuginne Kate har på nåværende tidspunkt ikke kommentert Meghans påstander.

SVIGERSØSTERE: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan. Foto: NTB
SVIGERSØSTERE: Hertuginne Kate og hertuginne Meghan. Foto: NTB Vis mer

- Aldri følt meg så ensom

Hertuginne Meghan snakker også godt om sitt første møte med dronning Elizabeth i intervjuet med Oprah Winfrey, og beskriver det første møtet mellom dem to som «fint».

Hun legger derimot ikke skjul på at hun ikke fant seg til rette i den britiske kongefamilien, og hevder at «institusjonen», som hun kaller det, la en rekke begrensninger på hva hun kunne gjøre.

- Ingenting er slik det ser ut, sier hun, og legger til at hun nesten ikke fikk forlate huset.

- Jeg har aldri følt meg så ensom, sier hun, og forteller at hun savnet offentlig støtte fra kongefamilien da det stormet som verst rundt henne i pressen.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Var livredd

- De er villige til å lyve for å skjule sannheten, men ikke fortelle sannheten for å støtte meg og mannen min, sier hun, men understreker at dronningen har vært god mot henne.

Meghan skulle ønske det britiske kongehuset hadde rettet opp ryktene om at hun fikk hertuginne Kate til å gråte, og sier at det hele til slutt nådde et bristepunkt.

- Jeg så ingen løsning. Jeg satt opp om natta, og forsto ikke hvordan alt dette ble pumpet ut. Jeg så det ikke selv, men folk ringte meg, familie og venner, og sa «Meghan, de beskytter deg ikke». Jeg ville ikke være levende lenger, sier hertuginnen.

Hun forteller at hun slet med selvmordstanker, og at hun til slutt gikk til prins Harry.

- Jeg husker at han omfavnet meg. Jeg dro til institusjonen og sa at jeg ville dra til et sted for å få hjelp. Jeg fikk beskjed om at jeg ikke kunne fordi det ikke ville være bra for institusjonen.

- Jeg var livredd, sier prins Harry om hva han følte da Meghan fortalte ham at hun ikke ville leve lenger.

Buckingham Palace har foreløpig ikke kommentert Oprah-intervjuet, eller påstandene til hertuginne Meghan.

Prins Harry forteller Oprah at han ba kongefamilien om hjelp til å takle det enorme mediepresset, men hevder at paret ikke fikk hjelp.

Til Oprah sier prinsen at det eneste rådet de fikk var «å godta at det var slik det var».

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Går ut mot faren

Prins Harry deltok etter hvert også i samtalen med Oprah, og på spørsmål om hvorfor de valgte å trekke seg tilbake fra det kongelige liv, svarer han at de opplevde manglende støtte og forståelse.

Harry nekter også for at de førte dronninga bak lyset med nyheten, og understreker samtidig at han har dyp respekt og et godt forhold til farmora.

I intervjuet langer han imidlertid ut mot sin egen far, prins Charles. Blant annet anklager prins Harry faren for å slutte å svare ham på telefonen etter at de forlot Storbritannia til fordel for USA.

Prinsen følte på desperasjon da vendepunktet om å trekke seg ut, kom.

- Jeg gikk til alle steder jeg tenkte jeg burde gå til for å be om hjelp, det gjorde vi begge, hver for oss og sammen, sier prins Harry.

- Dere reiste fordi dere ba om hjelp, og ikke fikk det? spør Oprah.

- Ja, stort sett. Men vi reiste aldri.

- Vi reiste aldri fra familien, skyter Meghan inn.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Gransking

Tidligere denne uka ble det kjent at Buckingham Palace har startet en gransking av påstander om at Meghan skal ha mobbet ansatte.

«Vi er åpenbart bekymret for anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse, ifølge Independent.

Hertuginne Meghans talsperson har kalt uttalelsen for «en del av en svertekampanje».

Intervjuet med hertugparet ble sendt på TV-kanalen CBS i USA natt til mandag, men kan sees på norsk TV på TV3 og streamingtjenesten Viafree mandag 8. mars klokka 21:30.

LES OGSÅ: Avslører Meghans siste ord i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer