Dronning Silvia:

Slår tilbake mot dronningen

Dronning Silvias utsagn får naboer til å se rødt.

REAGERER: Dronning Silvias antydning om at demens-fordommer kan ligge bak naboenes beslutning om å stoppe prosjektet SilviaBo, får nabo til å se rødt. Her med døtrene Victoria og Madeleine i 2006. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB
REAGERER: Dronning Silvias antydning om at demens-fordommer kan ligge bak naboenes beslutning om å stoppe prosjektet SilviaBo, får nabo til å se rødt. Her med døtrene Victoria og Madeleine i 2006. Foto: Tim Rooke/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg var dronning Silvia av Sverige (76) gjest i en podkast med stiftelsen Alzheimer Life, i anledning verdens Alzheimersdag.

Et av temaene som ble brakt opp i podkasten var dronningens hjertebarn, SilviaBo, et prosjekt hun hadde jobbet med i en lengre periode.

Ved Drottningholm i Ekerö bygde hun nemlig seks leiligheter, der hun ønsket at demente skulle få kunne bo med sine partnere. Prosjektet ble hyllet av flere, men naboene har imidlertid vært alt annet enn fornøyde med utbyggingen.

Det hele endte nemlig med at naboene klagde bebyggelsen inn til mark- och miljödomstolen, en domstol som tar seg av blant annet byggesaker, og skyldte på at bebyggelsen ikke passet inn i området. Saken gikk i naboenes favør, og husene er nå å betrakte som såkalte «svartbyggen» - ulovlig oppførte byggverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer