Prins Charles:

Slår tilbake mot dosete-ryktene

- Du kan ikke tro på alt du hører.

RYKTER: Ifølge utenlandsk presse skal det ha gått rykter om at prins Charles har med seg et privat dosete på reiser. Nå avkrefter han ryktene. Foto: NTB scanpix.
RYKTER: Ifølge utenlandsk presse skal det ha gått rykter om at prins Charles har med seg et privat dosete på reiser. Nå avkrefter han ryktene. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Ifølge Sky News har det gått rykter om at prinsen av Wales, prins Charles (69), alltid har med seg sitt eget private dosete på reiser.

For kort tid siden var prinsen og hans kone, hertuginne Camilla (70), på en sjudagers reise til Australia - og det var under et radiointervju med kanalen Hit105 spørsmålet om ryktet ble stilt.

- Min egen hva?, svarte prinsen, ifølge Sky News, før han la til:

- Du kan ikke tro på alt du hører.

Det britiske hoff ville imidlertid ikke kommentere hendelsen i intervjuet til nyhetskanalen, men prinsens kommunikasjonsansvarlig, Julian Payne, var raskt ute med å tøyse om do-ryktet.

- Prinsens og hertuginnens tur til Australia og Vanuta har startet: 30 møter, sju dager, en Commonwealth Games, null personlig dosete, skrev han på Twitter.

Ny biografi

Ifølge Sky News skal rykte om prinsens personlige dosete stamme fra boka «Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance og Prince Charles», en ny biografi om den britiske prinsen, skrevet av journalisten og forfatteren Tom Bower.

I samme biografi hevder Bower at den britiske prinsen og hans PR-team planla en egen kampanje for å få Camilla «godkjent» inn i kongefamilien.

Saken fortsetter nedenfor.

Dette skapte store overskrifter i utenlandsk presse, blant annet hos People.

Ifølge nettsiden står det skrevet i boka at prinsen og PR-teamet lagde en plan for hvordan de skulle få satt prinsesse Diana i et dårlig lys. Planen skal ha blitt lagt bare et år etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997, der prinsesse Diana omkom.

Bower skal også hevde i boka at prinsen, sammen med PR-teamet og hans private sekretær Mark Bolland, avtalte med forfatteren Penny Junor å portrettere Diana som en ubalansert og ikke trofast hustru, som led av en personlighetsforstyrrelse.

Var utro

Det var i 1992 at lydopptaket av en privat telefonsamtale mellom prins Charles og Camilla Parker Bowles ble lekket i utenlandske medier. Dette var mens han fortsatt var gift med prinsesse Diana - som han skilte seg fra i 1996.

Det var imidlertid ikke bare bare å overbevise dronningen om at dette var et redelig forhold for den britiske kongefamilien.

Ifølge biografien, som People har gjengitt utdrag fra, skal prins Charles ha spurt dronningen om å ønske Camilla velkommen i familien - mens han fortsatt var gift med prinsessen av Wales.

Dronningen viste imidlertid ingen nåde.​

Saken fortsetter under bildet.

NORGESBESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
NORGESBESØK: Prins Charles av Wales og hertuginne Camilla besøker Bryggen under reisen til Bergen i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge biografien skal dronning Elizabeth ha drukket flere martinier da hun svarte sønnen. Brautende skal hun ha sagt at hun ikke ville godta sidespranget hans, og at hun heller ikke kom til å tilgi Camilla. Dronningen mente angivelig at Camilla burde ha forlatt prins Charles, slik at ekteskapet hans kunne bedre seg.

Dronningen skal også ha kalt Camilla for «den gale dama», og at hun «ikke ville ha noe med henne å gjøre».

Skandale

Den store utroskapsskandalen ble døpt «tampon-gate» og «Camilla-gate», fordi prins Charles fortalte Camilla over telefonen at han kunne tenkte seg å leve resten av livet som tampongen hennes, ifølge Newstalk.

- Jeg vil bare bo i buksene dine eller noe. Det hadde gjort alt enklere, skal prins Charles blant annet ha sagt.

De to var begge godt gift den gangen. Prins Charles og Diana var Storbritannias, om ikke verdens, mest populære par, og ble ofte skrevet om i alle mulige forbindelser.

Camilla var på sin side gift med Andrew Parker Bowles.

Prins Charles og prinsesse Diana ble separert like etter at opptaket ble lekket, men formelt skilt hele fire år etter. Camilla og Andrew gikk fra hverandre året før, i 1995.

LES OGSÅ: - Ville sette Diana i dårlig lys for sin nye flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer