Det britiske kongehuset:

Slår ned på navneryktene

Fansen trodde de hadde funnet hertugparets navnealternativer på kongehusets nettsider.

NAVNESPEKULASJONER: Det er lenge blitt spekulert på hva Harry og Meghans kommende barn skal hete, og nylig trodde fansen de hadde funnet alternativene på kongehusets nettsider. Foto: NTB Scanpix
NAVNESPEKULASJONER: Det er lenge blitt spekulert på hva Harry og Meghans kommende barn skal hete, og nylig trodde fansen de hadde funnet alternativene på kongehusets nettsider. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager venter en hel verden på at britenes prins Harry (34) og hans kone, hertuginne Meghan (37), skal bli foreldre for første gang. I og med at hertugparet har vært sparsommelige med å dele detaljer om både babyens kjønn og navn, er det mange teorier om nettopp det.

VENTER BARN: Det er snart ett år siden prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg. Nå blir de snart foreldre. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Det er snart ett år siden prins Harry og hertuginne Meghan giftet seg. Nå blir de snart foreldre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet er det hevdet at babyens kjønn ble avslørt under Meghans babyshower i New York i februar, og nylig fikk flere rojale fans det for seg at de hadde knekt koden når det kom til barnets navn - ved hjelp av å søke på ulike navn på kongehusets nettsider.

Kongehuset avkrefter

Ifølge E! News skal nemlig fansen ha oppdaget at hvis man la til for eksempel «/prince-alexander» eller «/prince-arthur» bak nettsidens opprinnelige URL, ble man sendt direkte tilbake til hjem-siden.

Hvis man prøvde med et annet navn, som «/princess-grace», kom man derimot til en side som ikke eksisterer. Dette tolket flere som at de hadde klart å finne frem til aktuelle babynavn.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer Vis mer

Denne oppdagelsen ser imidlertid ikke ut til å ha noe med parets kommende baby å gjøre, da det britiske kongehuset meddeler følgende i en uttalelse til nettstedet:

- Et stort antall søkeord med omdirigeringer ble satt opp på nettsiden for en stund tilbake for å bedre brukeropplevelsen.

Vil holde fødselen hemmelig

Nøyaktig når den kongelige babyen vil melde sin ankomst, er ikke kjent. Nylig hevdet imidlertid den britiske tabloidavisen The Sun at de visste hertuginnens termindato, og ifølge avisen har terminen allerede vært.

Ifølge The Sun hadde Meghan termin 28. april, men denne dagen var prins Harry til stede under London Maraton. Det var dermed lite som tydet på at en fødsel var i gang eller at en baby allerede har kommet til verden - da han trolig ikke ville forlatt sin kones side.

Når den lille omsider melder sin ankomst, kan det også hende at det tar litt tid før resten av verden får vite om det. Forrige måned gjorde nemlig Kensington Palace det klart i en pressemelding at Meghan og Harry vil holde fødselen hemmelig inntil de selv føler seg klare for å dele nyheten.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

I pressemeldingen kom det videre frem at Meghan og Harry er svært takknemlige for all støtte og lykkeønskninger de har mottatt fra mennesker over hele Storbritannia og rundt om i verden, mens de forbereder seg på å bli foreldre.

- Deres kongelige høyheter har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt babyens ankomst privat, het det pressemeldingen.

- Hertugen og hertuginnen ser frem til å dele den spennende nyheten med alle så fort de har fått mulighet til å feire privat som ny familie.

BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og Prins Harry vil feire privat som ny familie før de kunngjør babyens ankomst. Her avbildet i mars. Foto: NTB Scanpix
BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og Prins Harry vil feire privat som ny familie før de kunngjør babyens ankomst. Her avbildet i mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Britene tror det blir jente

Til tross for at det nå er slått ned på ryktene om at de aktuelle babynavnene kan ha blitt avslørt gjennom kongehusets nettsider, spekuleres det hyppig på hvilket navn familiens nye medlem vil få.

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, tror den amerikanske hertuginnen vil sette sitt tydelige preg på barnets navn.

Ifølge avisen Mirror tror det store flertallet i Storbritannia at Harry og Meghan venter en jente. Blant navnefavorittene, dersom britenes spådom skulle stemme, er det Elizabeth, Diana og Viktoria som pryder toppen av listen.

Også Stavseng har tro på at hertugparet kan komme til å kalle opp en eventuell datter etter Harrys avdøde mor, som var kjent som «folkets prinsesse».

- Mange spår at en prinsesse vil bli kalt opp etter prinsesse Diana, og det er ikke helt umulig ettersom Meghan elsker oppmerksomhet, sier Se og Hørs kongehusekspert.

Skulle det bli en gutt, er Albert og Philip favoritter i Storbritannia.

DIANA: Flere tror Meghan og Harry vil kalle opp en eventuell datter etter prinsesse Diana. Her er hun avbildet med prins Harry i 1987. Foto: NTB Scanpix
DIANA: Flere tror Meghan og Harry vil kalle opp en eventuell datter etter prinsesse Diana. Her er hun avbildet med prins Harry i 1987. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan få afrikansk navn

Stavseng mener det er all grunn til å tro at hertuginne Meghan vil sette sitt eget preg på navnet til barnet, og tror hennes afrikanske røtter vil være å finne i navnerekken.

- Meghan og Harry kommer garantert til å gi barnet et afrikansk navn, for å hedre Meghans forfedre, som kom til USA som slaver og jobbet på bomullsplantasjer i Georgia, sier Stavseng, og legger til:

- Meghan er stolt av sin afroamerikanske bakgrunn. Moren Doria kom til bryllup på Windsor med afrofletter, og gospelkoret «The Kingdom Choir» fikk det til å svinge i bryllupet.

Kongehuseksperten nevner navn som Dora, Texie, Claudie, Virginia og Lillie på Meghans side av familien.

LES OGSÅ: Raser etter hetsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer