Piers Morgan:

Slaktet Meghan og Harry - snur

Erkjenner at han til tider har blitt litt for revet med.

PROVOSERER: Den britiske programlederen Piers Morgan (55) har i flere år provosert med sine frittalende uttalelser på tv - også om prins Harry og hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix
PROVOSERER: Den britiske programlederen Piers Morgan (55) har i flere år provosert med sine frittalende uttalelser på tv - også om prins Harry og hertuginne Meghan. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I løpet av de siste årene har programleder for «Good Morning Britain», Piers Morgan (55), liret av seg en rekke uttalelser i negativ retning, spesielt hva gjelder hertugparet av Sussex - og særlig hertuginne Meghan (38).

55-åringen står bak en rekke overskrifter og kontroverser i pressen, da hans uttalelser ofte sjokkerer og skaper debatt.

Ørjan Burøes video går viralt, og denne uken var han gjest hos det britiske tv-programmet Good Morning Britain. Vis mer

Hertuginne Meghan har i flere år blitt harselert med av den britiske programlederen, som blant annet har kalt henne «sutrete», «bortskjemt», «skamløs», og til og med anklaget henne og prins Harry (35) for å utnytte prinsesse Dianas død.

Nå kan det imidlertid virke som at Morgan har sett seg selv i speilet, og innsett at ikke alle uttalelser har vært nødvendige. I et nytt intervju med The Times erkjenner han nemlig at han til tider har blitt litt for revet med.

Skifter retning

I intervjuet, som også omhandler hans ståsted hva gjelder president Donald Trump og dagens coronapandemi, kommer han inn på et område som for mange vekker nysgjerrighet.

Det er ingen hemmelighet at 55-åringen er kjent som fyren som lirer av seg kritikk uten sidestykke, ramme den det måtte ramme. Hertuginne Meghan er en av flere som har måttet stå i stormen, etter gjentatte oppsiktsvekkende uttalelser fra den svært frittalende programlederen.

Under intervjuet innrømmer han derimot at ting kunne vært gjort annerledes.

«Har jeg latt ting gå for langt innimellom? Sikkert.», sier han til The Times, før han videre kommer med en noe sjokkerende vending:

«Tror jeg det vil styre og temperere hvordan jeg snakker om dem framover? Absolutt.», sier han om sin omtale av hertugparet av Sussex.

Videre forteller Morgan at han kunne vært mer tilbakeholden, istedenfor å være så altfor frittalende og personlig, med tanke på hans rolle som profilert journalist i et så anerkjent program som «Good Morning Britain».

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

«Splittet Harry fra familien»

Da det i januar ble kjent at hertuginne Meghan og prins Harry skulle trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter, til fordel for et mer avslappet og privat liv i Nord-Amerika, kom det splittede reaksjoner på nyheten.

31. mars ble det hele et faktum, og hertugparet av Sussex er ikke lenger å regne som framtredende seniormedlemmer av den britiske kongefamilien. De har beholdt hertuginne- og prinsetitlene, men skal ikke lenger omtales under HKH - Hennes/Hans Kongelige Høyhet.

For tiden er paret bosatt i Los Angeles i California, der de har tatt fatt på sin nye hverdag med sønnen Archie (1). Det var likevel ikke bare enkelt for hertugparet i tiden etter at de avslørte sine ønsker for verden i januar.

Piers Morgan var blant dem som på tidspunktet ytret sin mening, da han gikk hardt ut mot hertuginnen på sin Twitter-bruker og anklaget henne blant annet for å ha drevet prins Harry vekk fra familien.

«Folk sier jeg er for kritisk mot Meghan Markle, men hun har droppet familien sin, droppet faren sin, droppet de fleste av sine gamle venner, splittet Harry fra William og nå splittet ham fra kongefamilien. Jeg har sagt mitt», skrev Morgan.

I en annen Twitter-melding, som i seinere tid har blitt sletta, beskrev han Meghan og Harry som «skamløse, bortskjemte drittunger».

LES OGSÅ: - Kan denne familien forsvinne nå, takk?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer