Prins Harry:

Slaktes

- Prins Harry vil ødelegge kongehuset.

MASSIV KRITIKK: Kunngjøringen om prins Harrys kommende bok blir ikke tatt godt imot. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
MASSIV KRITIKK: Kunngjøringen om prins Harrys kommende bok blir ikke tatt godt imot. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den siste uken har det vært mye snakk om prins Harrys (38) kommende bok, som det torsdag ble kjent at kommer ut 10. januar.

I pressemeldingen ble også tittelen på verket avslørt, nemlig «Spare». Samtidig ble også leserne gitt en lovnad om en «rå og urokkelig ærlig» framstilling av prinsens liv.

Disse avsløringene har derimot ikke falt i god jord hos eksperter og kommentatorer fra hjemlandet Storbritannia - som nå refser 38-åringens angivelige avsløringer.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

- Skadelig

Kongehuskommentator Jennie Bond, som deltok i «BBC Breakfast» fredag, mener tittelen på boken er et forsøk på å stikke enda et par kjepper i hjulene for det britiske kongehuset. Det skriver danske B.T.

Tittelen «Spare» kan på norsk oversettes til «reserven», og ses på som et stikk til frasen om at et monarki trenger «en arving og en reserve».

- Da jeg hørte tittelen «Spare» syntes jeg det framsto ganske skadelig, sier Bond, og legger til at hun tror bokkunngjøringen vil være et hardt slag for kongefamilien.

COVER: Dette er coveret på prins Harrys kommende bok - som de siste dagene har skapt furore. Foto: Random House Group / AP / NTB
COVER: Dette er coveret på prins Harrys kommende bok - som de siste dagene har skapt furore. Foto: Random House Group / AP / NTB Vis mer

- Det er litt som en bokser som går inn i ringen med en massiv venstrehånd for å virkelig markere posisjonen sin. Dette var ikke det kongehuset hadde håpet å høre, sier Bond.

- Vil ødelegge

I den britiske avisen Daily Mail er kommentator Dan Wootton (39) enda hardere i sin kritikk mot den britiske prinsen.

- Prins Harry ønsker å ødelegge for kongefamilien. Sånn, jeg har sagt det. Trist, men ingen annen konklusjon kan trekkes fra hans forferdelige beslutning om å gå videre med publiseringen av hans etterlengtede og avslørende selvbiografi om kongehuset og kongefamilien.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Wootton skriver videre:

- Og det bare fire måneder etter dronning Elizabeths død, og før den historiske kroningen av hans far kong Charles (73).

Han mener også at boken vil ødelegge enhver mulighet til forsoning mellom prins Harry, prins William (40) og kong Charles.

LES OGSÅ: Prins Andrew: - Vaktene var livredde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer