Hertuginne Meghan:

Slaktes: - Hun forstår ikke

Hertuginne Meghans nyeste prosjekt har ikke falt i god jord.

SLAKTES: Meghan Markle får virkelig høre det. Foto: Splash News / NTB
SLAKTES: Meghan Markle får virkelig høre det. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Denne uken var det duket for premieren av hertuginne Meghans (41) nyeste prosjekt, nemlig podkasten «Archetypes» – noe mange har ventet på i månedsvis.

Mottakelsen har imidlertid vært relativ lunken. Anmelder i The Times, James Marriott, har blant annet gitt podkasten én av fem mulige stjerner.

Nå har også forfatter Olivia Petter gitt sin dom – og heller ikke hun er imponert. I Independent regelrett slakter hun hertuginnens debut-episode.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Egosentrisk

«Det er 'ufiltrert'. Det er 'banebrytende'. Det er … de mest selvhøytidelige 57 minuttene med lyd du vil høre hele året».

Slik innleder Petter anmeldelsen.

I den første episoden har Meghan besøk av «sin nære venn» Serena Williams, og det blir både snakk om morsrollen, ambisjoner og feminisme.

Petter mener imidlertid mangel på nyanser og ekte engasjement fra Meghan selv gjør at det hele faller gjennom. Hun mener hertuginnen ikke er den beste til å ta opp jakten på feminisme.

«Som hun vil fortelle deg (mye), er Meghan en feminist. Men i motsetning til Gloria Steinem og alle andre feministiske ikoner, synes Meghans forståelse av ideologien nesten utelukkende å handle om henne selv», skriver forfatteren i anmeldelsen.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghans podkast fikk man høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

- Skryte av seg selv

Ifølge Petter forteller hertuginnen i podkasten om en hendelse da hun var elleve år, og sendte et brev til et firma som eide et såpemerke som hadde laget det hun mente var en sexistisk reklame – som kan ha vært årsaken til at reklamen senere ble endret.

Petter understreker at hun skjønner at det er kult at brevet kan ha hatt så stor påvirkningskraft, om det var det som var bakgrunnen for endringen.

«Men var det virkelig nødvendig for Meghan å begynne podkasten sin om feminisme med å fortelle oss hvor stor feminist hun selv er? (...) Mitt poeng er at gjennom hele denne podkasten ser det ut til at Meghan ikke forstår tegningen. Det som blir promotert som en gravende feministisk podkast ser så langt ut til å ikke være noe mer enn en øvelse i å skryte av seg selv. En som handler mer om å promotere verten enn noen andre. Er det ikke akkurat den typen feminisme vi har prøvd å gå bort fra?», spør anmelderen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

Avslutningsvis oppsummerer Petter med at hun mener den feminismekampen, som da handler om kvinner med ambisjoner, er veldig utdatert. Hun understreker at hun ikke er blant «Meghan-haterne», men at hun rett og slett hadde forventet seg mye mer.

LES OGSÅ: Avslører krass Meghan-kommentar

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer