Prins Harry og hertuginne Meghan:

Slaktes for ferie - igjen

Hertugparet var nettopp på to reiser med privatfly. Nå skal de ha vært på sin tredje - til tross for sitt store engasjement for klimaet.

FERIEKRITIKK: Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha tatt flere turer med privatfly den siste tiden - og dét faller ikke i god jord hos alle. Foto: NTB scanpix
FERIEKRITIKK: Prins Harry og hertuginne Meghan skal ha tatt flere turer med privatfly den siste tiden - og dét faller ikke i god jord hos alle. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er bare snakk om få dager siden prins Harry (34) og hertuginne Meghan (38) fikk hard medfart for sin flittige bruk av privatfly.

Hertugparet er kjent for sitt store engasjement og for å fremme veldedige organisasjoner, og tidligere i sommer deltok prinsen også på et arrangement hvor miljøutfordringene verden står overfor, blant annet var tema.

Det var derfor mange som reagerte sterkt på det faktum at Harry, sammen med kona og deres sønn Archie Harrison Mountbatten-Windsor (3 md.), skal ha reist til arrangementet på den italienske øya Sicilia med privatfly.

Ny tur med privatfly

Og nå fyrer de opp under kritikken - igjen.

Ifølge The Sun skal Harry og Meghan ha vært på litt av en rundtur i sommer, og alle reisene skal ha foregått med privatfly. Ifølge den britiske tabloidavisen skal paret ha vært på hele tre flyreiser i løpet av svært kort tid.

Som nevnt dro de til Sicilia i slutten av juli, og i begynnelsen av august reiste den lille familien på tre til Ibiza. Sistnevnte tur sørget for en rekke overskrifter i internasjonal presse, men det skulle altså vise seg at flyturene deres ikke stoppet der.

Ifølge The Sun reiste de til den franske rivieraen 14. august, bare to dager etter at de kom hjem fra Ibiza.

Avisen skriver videre at det foreløpig ikke er bekreftet av kongehuset at det faktisk var Meghan og Harry, men ifølge bilder The Sun viser til, er det nettopp hertugparet og deres følge som kommer ut av flyet.

Videre melder avisen at hertugfamiliens reise til Nice, som skal ha foregått i et Cessna-fly, hadde et CO2-utslipp per person som er syv ganger høyere enn kommersielle flyreiser.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Mangler flyskam?

Daily Mail skrev tidligere denne måneden at det er flere grunner til at parets valg om å fly privat kritiseres.

Mange mener hertugparet er hyklerske i å tale om klimautfordringene - for så å fly i et privat jetfly for å feriere i luksus på middelhavsøya Ibiza. Blant dem som så rødt nylig var, kanskje ikke så overraskende, den frittalende TV-profilen Piers Morgan (54). Han reagerte med å skrive følgende på Twitter:

«Saving the planet - one private jet at a time», noe som kan oversettes til «Redder planeten - med ett privatfly om gangen».

- Klimaendringer er et humanitært problem, ikke et politisk, og her har vi vært altfor trege med å våkne opp, innse problemene og ta grep mot den skadelige måten vi lever på denne jorden, sa prins Harry om klimautfordringene tidligere i år, ifølge The Sun.

- Vi har nå fakta, vitenskap, teknologi og evner til å redde ikke bare planeten vår, men oss selv. Man kan ikke bare lene seg tilbake og vente på løsninger, man må ta grep og hjelpe til, fortsatte han.

Det er derfor flere som mener prinsen og familien hans er dobbeltmoralske. I skrivende stund har ikke hertugparet uttalt seg om flykritikken.

LES OGSÅ: Stjernens nakenbilde setter fyr på nettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer