Hertuginne Meghan:

Slaktes: - Det er rystende

Refses for Mandela-uttalelse.

REFSES - IGJEN: Hertuginne Meghan får sjelden uttale seg i fred, og denne gangen er intet unntak. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB
REFSES - IGJEN: Hertuginne Meghan får sjelden uttale seg i fred, og denne gangen er intet unntak. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken kom hertuginne Meghans (41) første magasincover alene, etter at hun og ektemannen prins Harry trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter i 2020.

Hun pryder nemlig forsiden av New York-magasinet The Cut, hvor hun deler ærlige tanker om tiden som kongelig.

Det er imidlertid ikke alle - i kjent stil - som lar seg imponere av hertuginnens uttalelser, og 41-åringen får mildt sagt gjennomgå både på TV og i internasjonal presse, ifølge australske News.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Stormannsgal

Spesielt en uttalelse om hertugparets tur til Sør-Afrika har vekket stor oppsikt internasjonalt.

I intervjuet hevder 41-åringen nemlig at hun ble fortalt av noen fra rollebesetningen i «Løvenes konge» at sørafrikanere hadde danset i gatene da hun giftet seg med prins Harry.

- Akkurat slik de gjorde da Nelson Mandela ble løslatt fra fengsel, sier Meghan i intervjuet.

Nettopp dét har fått flere til å tenne på alle plugger, blant annet danske BTs kongehuskorrespondent Jacob Heinel Jensen.

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

- Man har lenge snakket om at Meghan har en form for stormannsgalskap. Men å forestille seg at hennes bryllup har den samme historiske tyngden som Nelson Mandelas løslatelse sier likevel noe om nivået av hvor stormannsgal hun er. Det er rystende, sier han, og fortsetter:

- Vi vet selvfølgelig ikke om samtalen virkelig fant sted, eller om den var oppdiktet, men bare det at hun gjengir samtalen til en journalist er sjokkerende. Det virker overbærende og ekstremt malplassert.

Tonedøvt

I både australsk og britiske TV-ruter har man også kunnet få med seg den saftige kritikken mot hertuginnen. Australske «The Sunrise»-vert Natalie Barr er blant de som refser 41-åringen etter uttalelsen, ifølge News.

- Jeg klarte ikke engang komme meg gjennom hele artikkelen. Jeg tror at i Australia ville vi bare si at hun er full av dritt. Hun er en «tosser» (en uhyggelig eller dum person red.anm.). Det er sånn vi ville beskrevet henne. Jeg bare klarer ikke ... måten hun snakker på, sa Barr på morgenshowet.

ÅPNER OPP: Denne opptredenen med Taylor Swift og Bon Jovi har satt spor hos Prins William. Vis mer

Også den britiske «Today»-programlederen Allison Langdon har gått hardt ut mot Meghan, blant annet ved å le av uttalelsen i morgenprogrammet.

- Den der, føler jeg, er tonedøv.

- Det er vanskelig å se for seg at hun kommer unna med den der i kongefamilien, spesielt Mandela-referansen, uttalte programlederkollega Karl Stefanovic.

- Ikke en god attest

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at både Meghan og Harry har satt sinnene i kok hos flere de seneste årene.

- Tonedøv og stormannsgal, slik beskrives Meghan etter sitt siste intervju. Ikke akkurat en god attest! Det faktum at Meghan og Harry frivillig forlot det mange ser på som et privilegert kongelig liv, og at hun i tillegg taler høyt og tydelig imot hele systemet, har virkelig satt sinnene i kok hos folk.

10 ÅR: I anledning deres tiende bryllupsdag delte prins William og hertuginne Kate denne videoen. Vis mer

- Det virker som uansett hva hun sier og gjør nå, blir det tolket i verste mening, legger hun til.

Nelson Mandela satt 27 år i fengsel for å ha motarbeidet Sør-Afrikas apartheidregime. Etter at han ble løslatt i 1990, jobbet han for å demontere landets rasistiske styresett, før han ble valgt som Sør-Afrikas president.

Da han ble løslatt i 1990, jobbet han for å demontere landets rasistiske styresett før han ble Sør-Afrikas første demokratisk valgte president.

LES OGSÅ: Overrasker med sjeldent bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer