Prins Harry:

Slaktes: - Gjør narr av seg selv

Flere britiske kongeeeksperter mener prinsen overskygger dronning Elizabeth.

KRITISERES: Etter at prins Harry dukket opp i James Cordens talkshow har reaksjonene strømmet til. Her med kona, hertuginne Meghan. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB
KRITISERES: Etter at prins Harry dukket opp i James Cordens talkshow har reaksjonene strømmet til. Her med kona, hertuginne Meghan. Foto: Daniel Leal-Olivas / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Prins Harry (36) var ikke sjenert da han denne uken dukket opp i et intervju med talkshow-verten James Corden (42). I intervjuet delte den britiske prinsen flere personlige detaljer om sønnen Archie (1), ekteskapet til hertuginne Meghan (39) og livet som kongelig.

Intervjuet har blitt plukket opp av medier verden over, men det er imidlertid ikke alle intervjuet har falt i god smak hos. Flere britiske kongehuseksperter mener nemlig at Harrys opptreden var respektløs.

Danske B.T. er blant mediene som omtaler saken.

- Latterlig

Kongehuseksperten Richard Fitzwiliams (71) er blant dem som ikke holder igjen når han tar opp prins Harrys opptreden i talkshowet.

«Hva i alle dager er det som foregår? Hvordan kan Harry dukke opp i et talkshow og gjøre narr av seg selv på denne måten? Dette er den dummeste kongelig opptredenen siden «Royal Knockout» (et engangs veldedighetsprogram, journ.anm.) i 1987, skriver han, og legger til:

«Han snakker om seriøse problemer på en latterlig måte. Fornedrende. Veldig trist».

Det var torsdag denne uken at britene nesten satte kaffen i halsen da prins Harry plutselig dukket opp på tv-skjermen, sittende oppå en turistbuss mens han fortalte om livet sitt.

Intervjuet ble sendt i det amerikanske talkshowet «The Late Late Show», og det var som nevnt prinsens venn, James Corden, som intervjuet ham.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Mener han overskygger dronningen

Tv-sendingen, som ble filmet på forhånd, kom bare kort tid etter at dronning Elizabeth (94) kom med en viktig oppfordring til britene om at de burde vaksinere seg mot coronaviruset.

Dette er også bakgrunnen for at flere reagerer.

- Dessverre er ikke alt tidsbestemt. Akkurat den dagen da dronningen har sendt en veldig viktig oppfordring til hele nasjonen om å vaksinere seg, og at hun synes det er folks plikt å få det gjort, blir den meldingen litt overskygget av Harry - mannen som ville ha et privatliv, men som igjen snakker om privatlivet sitt, uttaler kongehuseksperten Robert Johnson i «BBC Breakfeast», ifølge danske B.T.

En annen som reagerer er søndagsredaktøren i Daily Mail, Richard Eden.

«Det kunne ikke vært en sterkere kontrast til morgenen i dag enn en dronning som oppfordrer folket til å gjøre sin plikt, mens Harry, The Fresh Prince of Bel-Air, vitser rundt i Hollywood», skriver han.

Skribent Angela Levin har tatt seg tid til å svare på Edens Twitter-innlegg med følgende: «Det viser hvor lite han er knyttet til livet i Storbritannia».

Prins Harry har hittil ikke svart på kritikken.

BLIR LURT: 12 jenter er sikre på at de dater prins Harry i realityprogrammet «I Wanna Marry Harry». Video: Fox / Rød Løper Vis mer

Skal snakke ut

I forrige uke ble det også kjent at hertugparet skal snakke ut i et stort intervju med Oprah Winfrey (67) i mars.

«Winfrey vil snakke med Meghan, hertuginnen av Sussex, i et omfattende intervju om alt fra å bli kongelig, ekteskap, morskap, filantropisk arbeid til hvordan hun håndterer livet under intenst offentlig press», het det i en uttalelse fra tv-nettverket.

Meghan og programlederen vil senere få selskap av prins Harry, hvor paret vil åpne opp om beslutningen om å forlate Storbritannia til fordel for USA, og deres håp og drømmer for familien.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

Dette blir altså parets første felles intervju etter at de i fjor bestemte seg for å trekke seg tilbake fra sine kongelige plikter. Nylig ble det for øvrig også kjent at dronning Elizabeth og resten av kongefamilien planlegger en tv-opptreden samme dag. Det skrev blant andre People.

LES OGSÅ: - Planlegger barn nummer fire

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer