SLAKTES: Magasinet Kapital slakter Per og Espen Høibys forretningsdrift.  Foto: SCANPIX
SLAKTES: Magasinet Kapital slakter Per og Espen Høibys forretningsdrift. Foto: SCANPIXVis mer

Slakter Mette-Marits brødre!

Beskyldes for lovbudd og elendig økonomi preger brødrenes regnskap...

SEHER.NO: Det norske næringslivsmagasinet Kapital nærmest slakter nå storebrødrene til Kronprinsesse Mette-Marit, og hevder at både Per og Espen Høibys regnskap består av lovbrudd og elendig økonomi.

Ifølge magasinet har nesten ingen av selskapene brødrene har vært involvert i på privat basis vært skånet fra skjemmende bemerkninger fra selskapenes revisorer om diverse lovbrudd.

I tillegg skal de økonomiske resultatene være helt elendige.

Brødrenes felleseide investeringsselskap Bjarte Invest gikk så dårlig at revisoren måtte konkludere med at aksjekapitalen var tapt, og storebror Espens heleide investeringsselskap, Turinvest, hadde mot slutten av 2007 gjeld på over 4,6 millioner kroner.

Dette er imidlertid bare brøkdeler av Høiby-guttas problemer - stadig ifølge Trygve Hegnars Kapital. I tillegg kommer ulovlig aksjonærlån, for sen innlevering av regnskap, betalingsanmerkninger, kjedelige tap og en stygg aksjonærkonflikt i forhold til selskapet Dento Tech.

Espen Høiby beskyldes for ulovlig å ha tatt opp et lån på over 600.000 kroner i selskapet, i tillegg har han røket uklar med aksjonær Jan Gisle Berger, som sier han har lite til overs for brødrenes forretningsdrift.

- De driver på en måte som jeg ikke er vant med i norsk næringsliv, sier han.

Spørsmålet er nå om det kommer til å ende så dårlig for Høiby-gutta, at de til slutt må spørre lillesøster om hjelp, hevder bladet Kapital.

Hverken Per eller Espen Høiby ønsker å kommentere kritikken konkret overfor Kapital.

- Vi holder på med regnskapene nå, men alt som gjelder de bemerkningene som kom i fjor er nå bragt på plass, sier Espen Høiby til bladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Høiby fløy Kongen!