Carole Middleton:

Slakter lederstilen til hertuginne Kates mor

Skal ha sendt 71 e-poster til samme ansatt på én dag.

SPESIELL LEDERSTIL: Flere tidligere ansatte i familievirksomheten Party Pieces står nå frem for å fortelle om arbeidsforholdene med Carole Middleton som sjef. Foto: NTB scanpix
SPESIELL LEDERSTIL: Flere tidligere ansatte i familievirksomheten Party Pieces står nå frem for å fortelle om arbeidsforholdene med Carole Middleton som sjef. Foto: NTB scanpix Vis mer

Etter at det ble kjent at hertuginne Kate (37) og prins William (36) hadde forlovet seg i 2010, ble pressen svært interessert i den kommende brudens privatliv og ikke minst familie.

Foreldrene til hertuginnen, Carole (64) og Michael Middleton (69) har i stor grad holdt seg unna rampelyset. Uten offisiell status har Middleton-familien måtte klare seg uten hjelp fra den britiske kongefamiliens massive presseapparat og har ikke med letthet kunne gå ut i pressen og avkrefte rykter.

Journalister har spesielt vært interesserte i å høre historien til Carole Middleton, hertuginne Kates mor. Særlig om hvordan alt har påvirket familien, og om forholdet hun har til døtrene i dag. I fjor stilte hun opp til en uhyre sjelden prat med avisen The Telegraph i anledning at familiebedriften Party Pieces fylte 30 år.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med norgesbesøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

64-åringen fortalte i intervjuet at hun prøvde å følge med på alle artiklene som kom ut, men at hun etter hvert sluttet å lese saker om seg selv og barna.

- Jeg tenkte at det var bedre å vite hva folk tenkte, men det endrer ingenting. Jeg vet ikke helt hvordan jeg blir oppfattet nå. Men greia er at det er ganske normalt her - stort sett, sa hun den gang.

ISTE?: Internett har talt: Enkelte mener blant annet at Pippa, hertuginne Kates søster, har kledd seg ut som en iste-boks i bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan. Vis mer Vis mer

Velstående liv

Til vanlig jobber ekteparet Michael og Caroline i familievirksomheten Party Pieces som de startet opp i 1987, og bedriften har gitt ekteparet et velstående liv fylt med skiturer i alpene, college-utdanning til barna, samt en herregård med syv soverom.

Alle de tre barna deres, Kate, Pippa (35) og James Middleton (31), har jobbet i familiebedriften - som tilbyr alt fra dekorasjoner til servise og annet festtilbehør.

Middleton-paret har forøvrig blitt beskyldt for å bruke hertuginne Kate som kommersielt trekkplaster for Party Pieces.

Ifølge magasinet Town & Country har ekteparet Middleton en samlet formue på over 67 millioner dollar, som tilsvarer opp mot 597 millioner norske kroner, på grunn av virksomheten - samt smarte investeringer.

MILLIONÆRER: Ekteparet Carole og Michael Middleton har opparbeidet seg litt av en formue etter at de startet opp familievirksomheten Party Pieces i 1987. Foto: NTB scanpix
MILLIONÆRER: Ekteparet Carole og Michael Middleton har opparbeidet seg litt av en formue etter at de startet opp familievirksomheten Party Pieces i 1987. Foto: NTB scanpix Vis mer

Streng sjef

Selv om det kan virke som en hyggelig opplevelse å jobbe for familiebedriften til familien Middleton kan det se ut til at det ikke er tilfellet. I alle fall ifølge de tidligere ansatte som Daily Mail har snakket med.

Det ser ut til at stor suksess har sin pris, og flere av de tidligere ansatte har nå valgt å uttale seg om Carole Middletons angivelig strenge og krevende lederstil.

En ansatt hevder å ha mottatt 71 e-poster fra Carole i løpet av én dag, et antall mange nok vil mene er i overkant, selv for en travel arbeidsplass. Andre forteller at Carole enkelte ganger ville knipse med fingrene for å få oppmerksomheten til de ansatte, noe som kan bli sett på som nedlatende.

For andre ansatte var lyden av Range Rover'en til 64-åringen som parkerte utenfor kontoret nok til at de ble vippet av pinnen, ifølge Daily Mail.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

En skulder å gråte på

Ektemannen, Michael Middleton, blir derimot beskrevet som en «perfekt fyr». Han har ifølge avisen ansvaret for det finansielle med bedriften, og blir omtalt som en farsfigur og «en skulder å gråte på» av de tidligere ansatte.

Det var også ham de ansatte henvendte seg til hvis det oppsto problemer på arbeidsplassen.

- Vi gikk ofte til Michael hvis noe var galt. Han himlet bare med øynene og sa: «Hva har hun gjort nå?». Så gikk han til Carole for å ta det opp med henne, og spøkte med at hun alltid forårsaker kaos og forvirring, hevder en ansatt.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

«Overvåker» arbeidstimer

Party Pieces holder til kun 15 minutter unna ekteparets hjem, og ifølge avisen må alle de ansatte logge seg inn på en datamaskin med en personlig kode hver gang de kommer og går for dagen.

Dette angivelig for å holde kontroll på hvor lenge de ansatte jobber.

SAMLET: Store deler av den britiske kongefamilien, her fotografert i 2015, poserer i forbindelse med prinsesse Charlottes dåp. Carole står i midten på bildet, mellom prins Charles og James Middleton. Foto: NTB scanpix
SAMLET: Store deler av den britiske kongefamilien, her fotografert i 2015, poserer i forbindelse med prinsesse Charlottes dåp. Carole står i midten på bildet, mellom prins Charles og James Middleton. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge tabloidavisen blir navnene på ansatte som ikke har jobbet timene sine i løpet av en dag, sendt direkte på e-post til Carole. Enkelte ganger mottar angivelig de ansatte det gjelder en e-post med to valg. Enten å få trukket penger fra lønnen, eller jobbe inn de ekstra timene.

Ifølge Daily Mail har hertuginnens mor tidligere uttalt at hun er en stor fan av høytider og at hun elsker å dekorere hjemmet sitt. Denne gleden blir derimot ikke videreformidlet på kontoret, hevder en tidligere ansatt.

- Det var miserabelt. Man skulle trodd at et selskap som selger pynt til arrangementer ville være fylt med glede.

STJERNESTATUS: Her er Carole Middleton fotografert i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011, sammen med dronning Elizabeth II og hertuginne Camilla. Foto: AP Photo/ NTB scanpix
STJERNESTATUS: Her er Carole Middleton fotografert i bryllupet til prins William og hertuginne Kate i 2011, sammen med dronning Elizabeth II og hertuginne Camilla. Foto: AP Photo/ NTB scanpix Vis mer

Særskilt behandling

En annen tidligere ansatt forteller til Daily Mail at Carole angivelig favoriserte de ansatte. Og hvis man var uenig med 64-åringen fikk det konsekvenser, for eksempel at man ble fjernet fra viktige e-post-lister.

EKTEPAR: Carole Middleton blir beskrevet av tidligere ansatte som en krevende sjef. Her avbildet sammen med ektemannen Michael Middleton. Foto: NTB scanpix
EKTEPAR: Carole Middleton blir beskrevet av tidligere ansatte som en krevende sjef. Her avbildet sammen med ektemannen Michael Middleton. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er ikke til å komme unna at Carole og Michaels familiebedrift har dratt nytte av det kongelige giftermålet til datteren Kate, og salget skal visstnok ha økt betraktelig etter bryllupet til hertuginne Kate og prins William i 2011.

Ifølge en kilde til avisen sliter imidlertid familiebedriften i disse dager med å kjempe mot store aktører som Amazon og Tesco, som også tilbyr de samme varene.

Carole og Michael har i skrivende stund ikke kommentert påstandene fra de tidligere ansatte.

LES OGSÅ: Kates onkel dømt for konemishandling