Slakter bildene av kongefamilien

- Dette er en type oppdrag han ikke behersker, mener fotograf Hans Jørgen Brun.

KRITISERES: Fotograf Hans Jørgen Brun kritiserer bildene av kongefamilien, og mener valget av Sølve Sundsbø som fotograf var feil.
KRITISERES: Fotograf Hans Jørgen Brun kritiserer bildene av kongefamilien, og mener valget av Sølve Sundsbø som fotograf var feil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se stor bildespesial med alle bildene nederst i saken!

SEHER.NO: I helgen ble de nye offisielle bildene av kongefamilien offentliggjort. Bildene, som ble fotografert av Sølve Sundsbø, vakte begeistring.

Moteekspert i Minmote.no, Silje Pedersen, mente overfor VG at man aldri før hadde sett så vakre bilder av kronprinsessen. Det samme mente moteredaktør i Cosmopolitan, Ingeborg Heldal, overfor Dagbladet.

Nå kommer fotograf Hans Jørgen Brun på banen. Gjennom hans kommentar på FotografiensHus.no, nettsiden for Norges Fotografforbund og Institusjonsfotografenes Forening, slakter Brun bildene av kongefamilien.

«Sundsbø er motefotograf som gjør suksess i London, men når man ser på hvordan disse bildene av kongefamilien er utført med tanke på lyssetting, komposisjon, oppstilling og anatomi, er dette en type oppdrag han ikke behersker.», skriver Brun i sin kommentar.


Videre mener Brun det er feil av avisene å henvende seg til moteeksperter og lignende for å gi en faglig uttalelse av slike bilder.

«Det blir som å be Marianne Aulie kommentere Magnus Carlsens siste sjakkparti.»

Tidligere redaktør og grunnlegger av Foto.no, CF-Wesenberg, er ikke enig i Hans Jørgen Bruns kritikk.

- Første gangen jeg så disse bildene av kongefamilien tenkte jeg: «Wow». Jeg synes det var tøft gjort at Kongehuset turte å bruke Sølve Sundsbø. Sølve vet hva han holder på med, synes jeg, sier Wesenberg til Seher.no.

CF-Wesenberg, som nå jobber som fotograf i Kolonihaven Fotografbyrå, har tidligere selv kritisert offisielle bilder av kongefamilien. Nå mener han at det kun er småtterier å utsette på Sundsbøs bilder, og forteller at han synes flere av bildene er vakre.

- Jeg synes det er tåpelig å komme med disse kommentarene. Brun gjør det for å fremheve seg selv, og selv om han gjør det på en konstruktiv måte, føler jeg at han kritiserer for å kritisere, og det synes jeg er på trynet, sier Wesenberg.

Det har ikke lyktes Seher.no å komme i kontakt med verken Hans Jørgen Brun eller Sølve Sundsbø tirsdag kveld.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Hun ser ut som Grace Kelly

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer