<strong>BURSDAG:</strong> I dag fyller prins Alexander av Sverige tre år, og flere har bitt seg merke i likheten mellom far og sønn på det nye bildet som kongehuset har offentliggjort. Her avbildet under lillebror prins Gabriels dåp i 2017. Foto: NTB Scanpix
BURSDAG: I dag fyller prins Alexander av Sverige tre år, og flere har bitt seg merke i likheten mellom far og sønn på det nye bildet som kongehuset har offentliggjort. Her avbildet under lillebror prins Gabriels dåp i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prins Alexander:

Slående lik pappa på nytt bilde

Kongehuset deler nytt bilde av bursdagsbarnet.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er det tre år siden prins Carl Philip (39) og prinsesse Sofia (34) av Sverige ble foreldre for første gang, til sjarmerende prins Alexander (3)

Den kongelige bursdagen går selvfølgelig ikke ubemerket hen, og i anledning prinsens treårsdag har det svenske kongehuset - tradisjonen tro - offentliggjort et nytt bilde av bursdagsbarnet.

<strong>BURSDAGSBARN:</strong> I dag, 19. april, fyller prins Alexander tre år. Foto: Josefine Persson / Det svenske kongehuset
BURSDAGSBARN: I dag, 19. april, fyller prins Alexander tre år. Foto: Josefine Persson / Det svenske kongehuset Vis mer

Bildet av prins Alexander er delt både på kongehusets Instagram-profil og nettside, og i kommentarfeltet på Instagram strømmer det inn med gratulasjoner og lykkeønskninger til treåringen.

Feirer med familien

Informasjonssjef ved det svenske kongehuset, Margareta Thorgren, forteller til Expressen at prinsens dag skal tilbringes med familien.

- Det blir en privat feiring med familie og nære venner, sier hun.

<strong>SJARMØR:</strong> Prins Alexander sjarmerer alltid på de offisielle bursdagsbildene. Foto: Erika Gerdemark, det svenske kongehuset / Josefine Persson, det svenske kongehuset
SJARMØR: Prins Alexander sjarmerer alltid på de offisielle bursdagsbildene. Foto: Erika Gerdemark, det svenske kongehuset / Josefine Persson, det svenske kongehuset Vis mer

I kommentarfeltet under bildet av bursdagsprinsen, er det flere som påpeker hvor lik Alexander er sin far, prins Carl Philip. De siste årene har det blitt lagt ut bilder av de kongelige barna hvert år når de fyller år, og det er ingen tvil om at den lille prinsen er en storsjarmør, akkurat som sin kongelige pappa.

<strong>PAPPA SOM BARN:</strong> Det er liten tvil om at prins Alexander ligner på faren sin. Her er prins Carl Philip avbildet da han var tre år gammel. Foto: NTB Scanpix
PAPPA SOM BARN: Det er liten tvil om at prins Alexander ligner på faren sin. Her er prins Carl Philip avbildet da han var tre år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertugdømme og fire navn

Den søte prinsen ble født 19. april 2016 på Danderyds sykehus, og hele Sverige jublet for prinseparet etter fødselen. Fem måneder senere, 9. september, ble han døpt i Drottningholm slottskirke.

Prinsen ble døpt med offisielt fire navn - prins Alexander Erik Hubertus Bertil. Han tiltales imidlertid bare prins Alexander, noe kongen fortalte i ekstraordinært statsråd etter fødselen.

Prins Alexander har også sitt eget hertugdømme, Södermanland, som ligger øst i Svealand i Sverige.

Travel hverdag

I 2017 ble prins Alexander storebror, da prins Gabriel (1) kom til verden, og Carl Philip og Sofia ble dermed tobarnsforeldre.

I et intervju med bladet Kupé ga paret et lengre intervju der blant annet livet med små barn i hus var et tema. Med en treåring og en ettåring er det mye liv i familien.

De den gang nybakte tobarnsforeldrene kunne melde om en kaotisk periode på Villa Solbacken, der de flyttet inn i desember 2017, og la ikke skjul på at hverdagen har vært preget av våkenetter og bleieskift.

- Det er kaos. Man må spise middag ganske sent. Det er litt annerledes med to barn enn med ett, sa prins Carl Philip, mens Sofia sa seg enig:

- Vi prøver å skape så mye familietid som mulig om kveldene og å få rutiner på plass. Men spør meg igjen om noen få måneder. Gabriel sover og spiser mest, men vi har fortsatt noen små glimt av at det er tøffere med to barn. Men det er også dobbelt så mye kjærlighet, sa hun.

<strong>TOBARNSFORELDRE:</strong> Prins Carl Philip og Sofia er foreldre til Alexander og Gabriel. Her er familien avbildet sommeren 2018. Foto: Anna-Lena Ahlström / det svenske kongehuset
TOBARNSFORELDRE: Prins Carl Philip og Sofia er foreldre til Alexander og Gabriel. Her er familien avbildet sommeren 2018. Foto: Anna-Lena Ahlström / det svenske kongehuset Vis mer

Prioriterer familietid

De siste månedene har det imidlertid kanskje blitt noe mindre hektisk i familien, etter at prins Carl Philip i februar annonserte at han tar en pause fra racingkarrieren sin for å fokusere på familien.

Svenskeprinsen har i flere år brukt mye tid på motorsport, og det har vært en kjent sak at han har fokusert mye på racingkarrieren.

Nyheten delte prinseparet selv på sin Instagram-profil.

«I 2019 kommer jeg til å fokusere på familien min og satser heller mot 2020 når det gjelder racing. Jeg utelukker derimot ikke noe kjøring i løpet av året, for å opprettholde kjøringen», skrev Carl Philip til med et bilde av ham selv og eldstesønnen Alexander.

LES OGSÅ: Slik ser han ikke ut lenger

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer