Prins William (40) tar avstand fra skandale-onkelen

Skyver Andrew lenger ut i kulden

Dronningen måtte velge mellom favorittsønnen og barnebarnet som en dag skal bli konge.

KLAR FOR NESTE STEG: Prins William fyller 40 år den 21. juni – og føler seg tydeligvis klar til å begynne å bestemme spillereglene. Her er han og hertuginne Kate under dronning Elizabeths jubileums-feiring. Foto: Henry Nicholls
KLAR FOR NESTE STEG: Prins William fyller 40 år den 21. juni – og føler seg tydeligvis klar til å begynne å bestemme spillereglene. Her er han og hertuginne Kate under dronning Elizabeths jubileums-feiring. Foto: Henry Nicholls Vis mer
Publisert

For kongeinteresserte briter har juni vært en eneste stor jubelmåned. Den begynte med fire dagers feiring av at dronning Elizabeth (96) har sittet imponerende 70 år på tronen, fortsatte med den høytidelige Order of the Garter-seremonien på Windsor-slottet i forrige uke, og ble avsluttet med at nummer to i arverekkefølgen – prins William – fylte 40 år tirsdag.

Prinsen har vokst fra å være en mild og forsiktig ung mann, til en viljesterk og tydelig voksen.

I forrige uke ble det tydelig at prinsen nå har begynt å bestemme spillereglene. Han vil nemlig fjerne seg helt fra sin skandalebefengte onkel, prins Andrew (62).

Betalte millioner

Det er snart tre år siden Andrew måtte trekke seg fra alle kongelige oppdrag i uoverskuelig fremtid, på grunn av sitt vennskap med den avdøde sexforbryteren Jeffrey Epstein.

Og i januar ble prinsen fratatt alle medaljer og beskytter-oppdrag, fordi slottet fryktet utfallet av søksmålet som Epsteins sex-offer Virginia Guiffre (38) hadde anlagt mot ham.

Saken ble løst med at Andrew betalte Virginia et millionbeløp – på tross av at han hevdet å være uskyldig. Etter den tid har skandaleprinsen fått være sammen med resten av familien ved noen få anledninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer