VINKJENNER: Prins Henrik er vinbonde på fritiden. Her presenterer han sine viner på Staholdegården i Oslo. Foto: Se og Hør
VINKJENNER: Prins Henrik er vinbonde på fritiden. Her presenterer han sine viner på Staholdegården i Oslo. Foto: Se og HørVis mer

Skylder flere millioner

Prins Henriks vineventyr har fått et kraftig skudd for baugen.

SEOGHØR.NO: Franskfødte prins Henrik er vinbonde i Sør-Frankrike på fritiden, men hans kjærkomne hobby viser seg å være en lite lønnsom!

Ifølge danske Ekstra Bladet viser det siste regnskapet for vingården et underskudd på 1.017.120,31 danske kroner. Dermed er resultatet i Henriks private forretning blitt ytterligere forverret. Året før var underskuddet på 248.767,66 kroner.

Den danske avisen skriver at en del av forklaringen er at at omsetningen har hatt en nedgang på i overkant av en million kroner, som igjen skyldes at eksporten til andre land har falt betraktelig siste året.

Henriks landsmenn svikter imidlertid ikke. I Frankrike har salget av den kongelige vinen steget. Men det har også gjelden i vinslottet gjort!

Prinsens vinslott har en gjeld på drøye fem millioner danske kroner!

SKYTER INN PENGER: Dronning Margrethe har flere gange bidratt med penger til ektemannens vingård. Foto: All Over Press
SKYTER INN PENGER: Dronning Margrethe har flere gange bidratt med penger til ektemannens vingård. Foto: All Over Press Vis mer

Heldigvis for Henrik har han giftet seg med en holden dame. Den danske dronningen råder over en stor formue - og hun har flere ganger spyttet inn penger i ektemannens dyre hobby. Nettopp for å unngå en økonomisk krise!