Skulle brukes som press

- Ryktene ble tatt svært alvorlig, forteller forfatter.

NEW YORK, USA 20061012: Kronprins Haakon deltok torsdag på FNs rundebordskonferanse om vold mot barn . Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Foto: SCANPIX
NEW YORK, USA 20061012: Kronprins Haakon deltok torsdag på FNs rundebordskonferanse om vold mot barn . Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I 2000 fikk Slottet beskjed om at ikke navngitte personer i kriminelle miljøer hadde planer om å kidnappe kronprins Haakon.

Dette kommer frem i Per Egil Hegges mye omtalte biografi om kong Harald, boka "Harald V", som lanseres nå i formiddag.

LES MER om "Harald V" her.

- Vi vet jo selvsagt ikke hvor mye av dette som faktisk var reelt, men ryktene om at kronprinsen skulle kidnappes ble tatt svært alvorlig av politiet da de kom, forteller Hegge til TV 2-nyhetene.

- Jeg vet ikke mer enn hva Kongen fortalte. Planene var litt utrivelige. Et miljø skulle kidnappe Kronprinsen for å bruke det som brekkstang for å få en kompis ut fra fengsel, forteller forfatteren til Side2.

SE HER: Vi elsker kronprinsparet!

Forfatteren sier også at dette var en avgjørende faktor for at kronprinsen skulle få flytte sammen med sin Mette-Marit, selv om dette ikke var etter Kongens ønske.

- Politiet så på det som så farlig at de ikke kunne la være å tenke på det. Dette var en av faktorene som gjorde at kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon flyttet sammen, sier Hegge til TV2.

- Vaktholdet ville på den måten bli mye lettere og bedre.

LES OGSÅ: Madonna fryktet kidnappere!

Tidligere er det blitt kjent at Kongen har åpnet seg i den mye omtalte boka, og forteller blant annet åpenhjertig om moren Märthas død. 

- Hun døde altfor tidlig. For tidlig for henne, for tidlig for meg, forteller Kongen.

SE HER: - Hun døde altfor tidlig, sier kong Harald.

Det har også blitt avslørt hvor dronning Sonja jobbet før hun giftet seg med sin Harald -  på en pub i England!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer