Prins Sverre Magnus:

Skøyerprinsen fyller 15 år!

I dag er det 15 år siden kronprinsparets yngste barn, prins Sverre Magnus kom til verden.

HIPP HURRA: Prins Sverre Magnus fyller år torsdag 3. desember. Foto: Lise Åserud / NTB
HIPP HURRA: Prins Sverre Magnus fyller år torsdag 3. desember. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da prins Sverre Magnus 3. desember for 15 år siden kom til verden på Rikshospitalet i Oslo var det mange som delte kronprinsfamiliens glede.

Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo. Et par dager senere kunne en stolt kong Harald og kronprins Haakon avsløre navnet på den nyfødte prinsen.

Sverre Magnus er godt kjent for sine ablegøyer, og mange husker nok at han utførte en såkalt «dab» på slottsbalkongen i forbindelse med besteforeldrene kong Harald og dronning Sonjas 80-årsfeiring i mai 2017.

Den gang var prins Sverre Magnus 11 år gammel, og det var ingen tvil om at han benyttet den i utgangspunktet høytidelige situasjonen til å skape litt moro.

- Vekkes med kake og gaver

I dag fyller han altså 15 år og det er liten tvil i at kronprinsfamilien vil feire ham. Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, forteller at han nok ble vekket på sengen med kake og gaver før kronprinsen kjørte han til skolen.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Det er noe han gjør så ofte han kan. Vanligvis feirer kronprinsbarna bursdagene sine med selskap på ettermiddagen, hvor familie, venner og faddere er selvskrevne gjester, forteller Vagle og fortsetter:

- I år setter nok coronarestriksjonene en stopper for stort selskap - akkurat som det gjorde for konfirmasjonsfesten hans i høst. Men jeg er sikkert på den «kongelige kohorten» hans, sørger for at han blir gjort stas på likevel.

Kongehuset har også delt et bilde på Instagram av bursdagsbarnet, hvor de gratulerer han med dagen.

Konfirmant

Ifølge kongehusets nettsider er prinsen veldig aktiv, og han liker svært godt å stå på alpint, i tillegg til sykling og cross. Han deler også resten av kronprinsfamiliens interesse for vannsport, og er en ivrig surfer.

STOR DAG: I dag fyller prinsen 15 år. Her sammen med resten av kronprinsfamilien da han ble konfirmert tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB
STOR DAG: I dag fyller prinsen 15 år. Her sammen med resten av kronprinsfamilien da han ble konfirmert tidligere i år. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

I sommer fulgte han også etter i storesøster Ingrid Alexandras fotspor og trådde inn i de voksnes rekker som konfirmant. Store deler av kongefamilien var naturligvis til stede for å feire Sverres store dag, men det er ingen hemmelighet at dagen ble noe annerledes enn helt sikkert planlagt som følge av coronapandemien.

Likevel mottok han en rekke storslåtte gaver - også fra det offisielle Norge. På slottets nettsider ble det opplyst om at han mottok en kano med årer og vest fra Stortinget. Av Høyesterett fikk han et surfebrett og en bok om Høyesterett, og fra Den norske kirke mottok han en bibel i ny oversettelse fra 2011.

EMOSJONELL: Kronprinsesse Mette Marit var tydelig rørt under konfirmasjonen til prins Sverre Magnus. Video: NRK Vis mer

Fra alle fylkesmennene i Norge fikk Prins Sverre Magnus sovepose og liggeunderlag. Oslo kommune ga Prinsen Steffen Kvernelands biografi om Edvard Munch. I tillegg fikk han et kunstverk av Morten Andenæs fra regjeringen og et kunstverk av Magne Furuholmen fra Asker kommune.

LES OGSÅ: Risikerer ny skandale

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer