Prinsesse Estelle:

Skolen stenges etter påvist coronavirus

Prinsessen er hjemme fra skolen torsdag.

STENGT: Prinsesse Estelles skole, Campus Manilla, holder stengt etter påvist coronasmitte hos en av elevene. Foto: NTB Scanpix
STENGT: Prinsesse Estelles skole, Campus Manilla, holder stengt etter påvist coronasmitte hos en av elevene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Campus Manilla, eliteskolen der prinsesse Estelle (8) av Sverige er elev, holder stengt i dag - etter at en av grunnskoleelevene har testet positivt for coronaviruset. Det skriver Expressen, som har delt innholdet i et brev sendt fra rektor:

«For øyeblikket har vi rett og slett ikke fått tilstrekkelig klar informasjon om hva som gjelder smittevern og smitteoppfølging i et skolemiljø. Derfor tar vi det sikre før det usikre, og velger å holde stengt en dag for å vente på veiledning», står det i brevet som er sendt ut til alle foreldrene.

Coronaviruset ble påvist hos eleven onsdag kveld, og Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske hoff, bekrefter til avisa at prinsessen blir hjemme torsdag.

PÅ KRYKKER: Her hopper den svenske prinsessa rundt på krykker. Det var på nyåret at prinsesse Estelle (7) brakk beinet under en skiferie i Alpene. Video: Instagram/@gen.pep Vis mer

- I kveld er det sendt et brev til alle foreldre som har barn på skolen, og med dette er skolen stengt. Derfor blir prinsesse Estelle hjemme fra skolen i dag, sier hun til Expressen, og legger til at det ikke er Estelle som er smittet med coronaviruset.

Hvor lenge skolen blir holdt stengt, er foreløpig ikke kjent, men trolig vil den åpne igjen i morgen - når skolen har fått mer oversikt over hvordan de skal håndtere situasjonen.

Flere i karantene

I brevet fra skolen kommer det også frem at flere andre elever ved skolen er i frivillig karantene - da de har bodd i coronainfiserte områder.

Selv om elevene holdes hjemme torsdag, har lærerne sendt ut oppgaver de kan gjøre hjemmefra.

«Dette fungerer også som en forberedelese hvis vi skulle ha stengt flere dager enn bare torsdag», heter det i brevet skolen har sendt ut.

Skolen vil komme tilbake til foreldrene i løpet av dagen med mer informasjom om hva som vil skje.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer