Meghan Markle:

Skjulte hemmelig detalj i brudekjolen

Hertginne Meghan (37) røper godt bevart hemmelighet i ny dokumentar.

HEMMELIG GEST: Fire måneder etter at prins Harry og Meghan Markle ble mann og kone, avslører sistnevnte et hittil ukjent kjoledetalj. Foto: NTB Scanpix
HEMMELIG GEST: Fire måneder etter at prins Harry og Meghan Markle ble mann og kone, avslører sistnevnte et hittil ukjent kjoledetalj. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ingenting var overlatt til tilfeldighetene da britenes prins Harry (34) giftet seg med amerikanske Meghan Markle (37) i ærverdige Windsor slott i London i mai.

Som i kongelige bryllup flest var Meghans brudekjole naturlig nok et av høydepunktene for publikum. Men selv om hver minste lille centimeter av den blendende kreasjonen ble studert med lupe av verdens moteeksperter, er det likevel én spesiell detalj som har gått alle hus forbi.

GÅR OPP KIRKEGULVET: Meghan Markle ankommer kirken i Windsor-slottet. Video: AP Vis mer

Det er i den kommende tv-dokumentaren «Queen Of The World» at den ferske hertuginnen selv røper det hittil ukjente kjoleelementet.

Gammel tradisjon

Ifølge Sky News, som har gjengitt et utdrag av dokumentaren, skjuler det seg en bit av en blå kjole i det hvite brudekjolestoffet.

INTET BLÅTT Å SE: Selv om det er umulig å se fra utsida, finnes det altså et lite blått parti i Meghans brudekjole. Nå skal den på utstilling. Foto: NTB Scanpix
INTET BLÅTT Å SE: Selv om det er umulig å se fra utsida, finnes det altså et lite blått parti i Meghans brudekjole. Nå skal den på utstilling. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det blå stoffet er hentet fra kjolen jeg bar under mitt og Harrys første stevnemøte, forteller Meghan i dokumentaren.

Når man gifter seg heter det gjerne fra gammelt av at bruden skal «bære noe nytt, noe gammelt, noe lånt og noe blått» på bryllupsdagen. Ifølge bryllupsnettstedet The Knot stammer tradisjonen fra engelsk folklore, der hvert element har forskjellige betydninger.

Det nye symboliserer starten på et nytt kapittel i livet, det gamle gir beskyttelse til et kommende barn, det lånte gir hell og lykke - mens det blå symboliserer trofasthet.

Saken fortsetter under:

MEGHAN OG HARRY: Se de første glimtene av brudekjolen til Meghan Markle. Video: AP Vis mer

Hertuginne Meghan fulgte altså den gamle praksisen på flere områder. Fra før er det kjent at hun fikk låne en av dronning Elizabeths tiaraer for sin store dag, i tillegg til en diamantbrosje fra Marys bryllup i 1893.

Seinere på dagen ble hun også avbildet med en ring som tilhørte avdøde prinsesse Diana.

Så aldri sløret

Det er den anerkjente britiske designeren Clare Waight Keller, den første kvinnelige, kunstneriske ansvarlige hos det franske motehuset Givenchy, som står bak Meghans brudekjole. I den kommende tv-dokumentaren forteller hertuginnen at hun aldri så det ferdige sløret før selve bryllupsdagen.

OVERDÅDIG SLØR: Hvert minste lille dekorasjon i Meghans slør var planlagt til fingerspissene. Foto: NTB Scanpix
OVERDÅDIG SLØR: Hvert minste lille dekorasjon i Meghans slør var planlagt til fingerspissene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sløret var dekorert med 53 forskjellige blomster, som alle skulle representere de 53 nasjonene i det britiske samveldet.

- Når jeg skulle bli en del av kongefamilien var det viktig for meg å få med alle de 53 landene. Jeg visste at det også ville være en morsom overraskelse for min mann, som ikke visste noe som helst, sier hun.

Videre forteller Meghan at både Harry og resten av kongefamilien satte stor pris på gesten, som ble gjort for å poengtere viktigheten av å representere hele samveldet.

- Det representerer også arbeidet vi skal fortsette å gjøre innenfor alle nasjonene, forteller 37-åringen, som sammen med ektemannen setter kursen mot Australia, New Zealand, Tonga og Fiji neste måned.

Saken fortsetter under:

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer

Og hvis du trodde Meghan fikk ha brudekjolen sin hjemme i skapet, må du tro om igjen. Den skal nemlig stilles ut for publikum, ifølge Sky News.

Skjult hyllest

I likhet med antrekket sørget også Harry og Meghans offisielle bryllupsbilder, som ble sluppet noen dager etter bryllupsdagen, for å skape overskrifter om «hemmelige» detaljer.

Ved siden av å trekke fram at bildene både var nyskapende og unike, bet flere seg merke i den skoggrønne salongsofaen som vises på et av fotografiene.

Salongsofaen, der brudgommen sitter i midten bak bruden, er nemlig den samme som ble brukt til bildene for prins Harrys dåp i 1984. Også den gang «poserte» Harry fra sofaen, trygt på mamma Dianas fang.

Flere mente dermed at gjenbruket av salongmøbelet ikke var tilfeldig:

«Prinsesse Diana er kanskje borte, men var definitivt ikke glemt av Meghan og Harry på bryllupsdagen, som benyttet nok en mulighet til å hedre Harrys avdøde mor», skrev nyhetsbyrået Associated Press.

LES OGSÅ: Hun er Meghans «hemmelige våpen»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer