Dronning Elizabeths gravferd:

Skjulte detaljer på kisten

Blomstene på dronningens kiste har en helt spesiell betydning.

DETALJ: Det er flere skjulte budskap i blomstene på kisten til dronning Elizabeth. Foto: Ben Stansall/Pool via AP/NTB
DETALJ: Det er flere skjulte budskap i blomstene på kisten til dronning Elizabeth. Foto: Ben Stansall/Pool via AP/NTB Vis mer
Publisert

Det er litt over en uke siden den triste nyheten om at dronning Elizabeth er død, 96 år gammel. Kisten hennes ligger for øyeblikket i Westminster Hall i London, og vil bli der til hennes begravelse mandag.

Dronningens kiste har blitt utsmykket med flere blomster siden hennes bortgang 8. september.

Blomstene er imidlertid ikke tilfeldig utvalgt, og hver blomsterhyllest har en spesiell betydning.

Æret prins Philip

Dronningen sovnet inn på Balmoral slott i Skottland, og 12. september ble kisten hennes fraktet langs Royal Mile i Edinburgh. Kisten var utsmykket av blomster for reisen, og kongefamilien opplyste på Twitter at flere av blomstene i blomsterkransen ble samlet fra monarkens eiendom ved Balmoral.

Det er imidlertid enda en ting som vekket oppmerksomhet ved disse blomstene, nemlig at det ser ut til at blomstene også var valgt ut til ære for dronningens ektemann gjennom mange år, prins Philip, som gikk bort i fjor.

Det var nemlig dronningen selv som personlig valgte ut blomster til hans kiste, ifølge Hello! Magazine, og denne kransen sto blant annet av sukkerertblomster, som skal representere avskjeder og avganger. Den samme blomsterarten ble brukt i kransen som ble lagt på dronning Elizabeths kiste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.