- Skjønne norske gutter

Kronprinsesse Mette-Marit er stolt av guttene i Kvelertak.

LYSTIG MØTE: Før Kvelertak-konserten i San Francisco fikk Haakon og Mette-Marit hilse på guttene i hardcore/metal-bandet fra Sandnes. Foto: Julian Parker
LYSTIG MØTE: Før Kvelertak-konserten i San Francisco fikk Haakon og Mette-Marit hilse på guttene i hardcore/metal-bandet fra Sandnes. Foto: Julian Parker Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter to dager i Houston Texas, har kronprinsparet nå forflyttet seg til San Francisco i California. Byen hvor kronprins Haakon i sin tid studerte.

Kronprinsparet møtte bandet Kvelertak før de skulle spille konsert på Slim's Music club tirsdag kveld amerikansk tid. Det ble et hjertelig møte med mye latter og spøk, men også engasjerte og nysgjerrige spørsmål - spesielt fra kronprinsessen.

Men hun innrømmet at dette ikke var henne type musikk - og unnskyldte seg for at hun neppe ville holde ut hele konserten.

- Hvis jeg har hørt en halv sang før, er det fordi jeg ikke har greid å stoppe Haakon når jeg sier: Haakon vær så snill å skru av, sa Mette-Marit spøkefullt.

- Men jeg synes det er utrolig gøy å se at unge, skjønne norske gutter greier seg i utlandet! Jeg blir utrolig stolt, sa en kronprinsesse i storform.

Haakon har vært på konsert med bandet tidligere, da de varmet opp for Foo Fighters for halvannet år siden:

- Jeg synes det er bra kvalitet - også har de en morsom ironi. Men jeg må innrømme at dette er av det hardeste jeg klarer å høre på, fortalte kronprinsen.

Da Kvelertak startet konserten, var kronprinsparet i salen. De så begge ut til å more seg. Mens Mette Marit ga seg etter et par låter, ble Haakon igjen til siste slutt.

Kvelertak synes selv det var stas med kongelig publikum.

- Dette er noe å skrive hjem om, sa en av bandets medlemmer fornøyd.

- Men det blir som en hvilken som helst annen Kvelertak konsert. Det blir ikke silkehansker. Men det tror jeg ikke du vil ha heller, sa han og så spørrende på Haakon som svarte kjapt:
- Nei, det må være ekte vare!

Det var en kontrastfull dag for Mette-Marit. Tidligere på dagen hadde hun besøkt Sjømannskirken i San Franciscohvor hun ble møtt av prest Hans Jørgen Svartvassmo og en rekke norske familier.

Kronprinsparet har et tett program for de to siste dagene av besøket. De skal blant annet på et seminar om turisme, besøke Stanford University og ikke minst få et gjensyn med kronprins Haakons universitet Berkeley. 

Se og Hør er på plass i San Francisco og rapporter herfra både på nett og i bladet.  


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer