Prinsesse Alexandra og Grev Jefferson:

Skilsmisse i den danske kongefamilien

Brudd for prinsesse Alexandra og grev Jefferson etter 18 år som ektepar. 

SKILLES: Det er prinsesse Benediktes datter, Alexandra av Sayn-Wittengenstein-Berleburg som skiller seg fra sin ektemann greve Jefferson-Friedrich von Pfeil. Foto: Erhan Güner/NTB scanpix. 
SKILLES: Det er prinsesse Benediktes datter, Alexandra av Sayn-Wittengenstein-Berleburg som skiller seg fra sin ektemann greve Jefferson-Friedrich von Pfeil. Foto: Erhan Güner/NTB scanpix.  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): I september 2015 ble det kjent at grevinne Alexandra (52) og hennes daværende ektemann Martin Jørgensen (39) skulle skilles.

Nå gjentar historien seg - denne gang er det den tysk-danske prinsesse Alexandra av Sayn-Wittgenstein-Berleburg (46) som skiller seg fra sin ektemann greve Jefferson-Friedrich von Pfeil gjennom 18 år.

Det avslører moren, Prinsesse Benedikte (73), i en pressemelding fra det danske kongehuset, ifølge Ekstrabladet.

- Det er en utrolig trist beslutning. Vi har kjent hverandre i 30 år, men det er nå kommet til et punkt hvor vi har vokst fra hverandre. Vi avslutter ekteskapet, men samarbeider videre om foreldrerollen.

- Hele familien, naturligvis mest barna - nå også etter min fars død - er i en meget sårbar situasjon, og vi ber om ro og respekt rundt denne prosessen vi nå skal igjennom, uttaler prinsesse Alexandra i pressemeldingen.

Saken fortsetter under bildet.

RAMMET AV SKILSMISSE: Det er altså det danske kongehuset som er rammet av skilmisse. Her fra bryllupet mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2010. Foto: NTB scanpix 
RAMMET AV SKILSMISSE: Det er altså det danske kongehuset som er rammet av skilmisse. Her fra bryllupet mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i 2010. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Kjent hverandre i 30 år

Prinsesse Alexandra, som forøvrig er dronning Margrethes (77) niese, møtte ektemannen på kostskole i Nordtyskland.

I 1998 ble de gift på Gråsten Slott. Etter bryllupet bosatte de seg i London og Paris, hvor de sammen fikk to barn. Grev Richard kom til verden den 14. september 1999, mens komtesse (grevens datter journ.anm.) Ingrid ble født den 16. august 2003.

Det er enda ikke avgjort hvor familien skal bosette seg, men barna fortsetter på sine skoler, sier pressemeldingen.

Ikke den første

Prinsesse Alexandra er ikke den første som skiller seg i det danske kongehuset.

I 2015 avslørte Grevinne Alexandra og Martin Jørgensen at de skulle skilles, det bekreftet hennes advokat Mette Ravn Steenstrup i en pressemelding, ifølge BT.dk den gang.

Den danske grevinnen, som tidligere var gift med prins Joachim (47), har valgt å levere inn skilsmissepapirene, og Martin har flyttet ut av deres hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København, opplyste hennes advokat videre.

Paret giftet seg 3. mars 2007 i Øster Egede Kirke herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland, men gikk hvert til sitt etter åtte år.

Saken fortsetter under bildet.

SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden. Foto: NTB scanpix         
SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden. Foto: NTB scanpix          Vis mer

Var prinsesse

I 2005 sjokkerte prins Joachim og prinsesse Alexandra, som har barna prins Nicolai (17) og prins Felix (14) sammen, hele Danmark da de annonserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Duoen traff hverandre på en fest i Hong Kong sent i 1994, og i mai året etter gikk prinsen ned på kne og fridde på en romantisk ferie til Filippinene.

Allerede et halvt år senere stod bryllupet.

Alexandra ble raskt en yndling blant det danske folk, og var kjent for sitt veldedige arbeid, samt sin moteriktige klesstil.

Da paret gikk fra hverandre i 2005, tok ikke lang tid før det kom frem at Alexandra hadde funnet lykken med den 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen.

Etter at de to giftet seg mistet Alexandra prinsessetittelen.

LES OGSÅ: Karlsen gir seg som MGP-general

TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning. Foto: NTB scanpix 
TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer