Skilsmisse i den danske kongefamilien

Brudd for grevinne Alexandra og Martin etter åtte år som ektepar.

SLUTT: Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepat som sikrer at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.
SLUTT: Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepat som sikrer at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Grevinne Alexandra (51) og Martin Jørgensen (37) skal skilles, bekrefter hennes advokat Mette Ravn Steenstrup i en pressemelding, skriver BT.dk tirsdag.

Den danske grevinnen, som tidligere var gift med prins Joachim (46), har valgt å levere inn skilsmissepapirene, og Martin har flyttet ut av deres hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København, opplyser hennes advokat videre.

Paret giftet seg 3. mars 2007 i Øster Egede Kirke herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland, men går altså nå hver til sitt etter åtte år.

Saken fortsetter under bildet.

SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden.
SKILT FOR ANDRE GANG: Her er en lykkelig Alexandra på bryllupsdagen med Martin for åtte år siden. Vis mer

Mistet prinsessetittelen

I 2005 sjokkerte prins Joachim og prinsesse Alexandra, som har barna prins Nicolai (16) og prins Felix (13) sammen, hele Danmark da de annoserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Duoen traff hverandre på en fest i Hong Kong sent i 1994, og i mai året etter gikk prinsen ned på kne og fridde på en romantisk ferie til Filippinene.

Allerede et halvt år senere stod bryllupet.

Alexandra ble raskt en yndling blant det danske folk, og var kjent for sitt veldedige arbeid, samt sin moteriktige klesstil.

Da paret gikk fra hverandre i 2005, tok ikke lang tid før det kom frem at Alexandra hadde funnet lykken med den 14 år yngre fotografen Martin Jørgensen.

Etter at de to giftet seg mistet Alexandra prinsessetittelen.

TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning.
TIDLIGERE PRINSESSE: I 1995 giftet Alexandra seg med prins Joachim, men i 2005 gikk forholdet i oppløsning. Vis mer

LES OGSÅ: - Prins Harry traff ekskjæresten i skjul

 

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer