Skilsmisse i den danske kongefamilien

Brudd for grevinne Alexandra og Martin etter åtte år som ektepar.

SLUTT: Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepat som sikrer at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.
SLUTT: Da grevinne Alexandra og Joachim giftet seg i 2007 inngikk de en ektepat som sikrer at grevinnen ikke må dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Grevinne Alexandra (51) og Martin Jørgensen (37) skal skilles, bekrefter hennes advokat Mette Ravn Steenstrup i en pressemelding, skriver BT.dk tirsdag.

Den danske grevinnen, som tidligere var gift med prins Joachim (46), har valgt å levere inn skilsmissepapirene, og Martin har flyttet ut av deres hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København, opplyser hennes advokat videre.

Paret giftet seg 3. mars 2007 i Øster Egede Kirke herregården Jomfruens Egede på Sydsjælland, men går altså nå hver til sitt etter åtte år.

Saken fortsetter under bildet.

Mistet prinsessetittelen

I 2005 sjokkerte prins Joachim og prinsesse Alexandra, som har barna prins Nicolai (16) og prins Felix (13) sammen, hele Danmark da de annoserte at de skulle skilles etter ni års ekteskap.

Duoen traff hverandre på en fest i Hong Kong sent i 1994, og i mai året etter gikk prinsen ned på kne og fridde på en romantisk ferie til Filippinene.

Allerede et halvt år senere stod bryllupet.

Alexandra ble raskt en yndling blant det danske folk, og var kjent for sitt veldedige arbeid, samt sin moteriktige klesstil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer