Fyrst Albert:

Skiller seg fra resten

Fyrst Albert av Monaco er ikke helt som andre monarker, og har en fortid preget av skandaler og tragedier.

EKTEFELLER: Charlene og Albert har stått ved hverandres side i over 20 år, tross utallige bruddrykter. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB
EKTEFELLER: Charlene og Albert har stått ved hverandres side i over 20 år, tross utallige bruddrykter. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fyrst Albert har stått for flere overskrifter, skandaler og spekulasjoner gjennom sine år som Monacos overhode. Pressen har fulgt ham tett, og homorykter, ville fester og farskaps-skandaler har vært blant det som har blitt trykket om den ferske 64-åringen - som fylte år forrige uke.

Han har siden 2011 vært gift med fyrstinne Charlene, og sammen har de tvillingene Jacques og Gabriella (7). Fyrste-ekteskapet har flere ganger vært utsatt for rykter om brudd, men i fjor var det fyrstinnens dårlige helse som overskygget det meste.

I anledning fyrst Alberts nylige fødselsdag er det på tide å ta et tilbakeblikk på hans kaotiske liv i overdådig luksus.

- Ganske irriterende å høre

Det hele startet i et palass i Monaco i 1958. Albert blir født, og er fyrst Rainier og Grace Kellys andre barn av totalt tre. Han blir umiddelbart tronarving, som eneste gutt i søskenflokken.

Det skal imidlertid ta nesten 50 år før han overtar tronen etter sin far da han dør i 2005 som følge av nyre- og hjertesvikt.

Før fyrst Albert møtte det som skulle bli hans fremtidige kone, var han kjent som en partyprins og levde et liv med piker og vin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.