STYGG SPØK: Prins Harrys får passet påskrevet av komiker Jo Brand. Foto: All Over Press
STYGG SPØK: Prins Harrys får passet påskrevet av komiker Jo Brand. Foto: All Over PressVis mer

Skaper rabalder etter stygg Harry-spøk

Nå får BBC kritikk.

SEOGHØR.NO: Prins Harry (29) har denne uken vært omtalt i hjemlandet i forbindelse med det nye BBC-programmet «Have I got news for you».

Den anerkjente komikeren Jo Brand (56) leste opp en stygg spøk i beste sendetid, og spøken har falt mange monarkister tung for brystet, melder den britiske avisen Daily Mail.

Uttalelsene fra den munnrappe komikeren kom i forbindelse med en diskusjon om dåpen til prins George.

Prins Georges fadder William van Cutsem er en av prins Williams nærmeste venner - og Jo Brand lage et ordspill med etternavnet hans. I tillegg begikk hun den blummerten å bruke feil fornavn.

Jo Brand, som er en ihuga rojalist, omtalte fadderen som Hugh. Hugh er imidlertid William von Cutsems far, som også var nær venn av prins Charles. På toppen av det hele døde Hugh tidligere denne høsten.

- Hugh van Cutsen, I presum that's a nickname as in Hugh van cuts 'em and Harry snorts 'em, sa Jo Brand på showet.

Oversatt til forståelig norsk betyr det at Hugh legger opp kokainstripene - og Harry snorter dem.

Utallelsene førte til et stort rabalder, spesielt ettersom programmet var forhåndsinnspilt. Kritikerne mener BBC-ledelsen burde ha vett nok til å sensurere de støtende narko-uttalelsene om den unge prinsen.

Prins Harry har også tidligere vært i hardt vær, da det ble avslørt at han hadde røyket pot. Avisenes overskrifter var dengang (under Harry Potter-feberen) Harry Pot-head...