STOR OPPMERKSOMHET: Nyheten om kronprinsesse Mette-Marits alvorlige lungesykdom har nådd i de fleste store avisene i Europa. Foto: NTB Scanpix
STOR OPPMERKSOMHET: Nyheten om kronprinsesse Mette-Marits alvorlige lungesykdom har nådd i de fleste store avisene i Europa. Foto: NTB ScanpixVis mer

Mette-Marits lungesykdom:

Skaper overskrifter i utlandet

- I flere andre land ville det være utenkelig at en kronprinsesse åpner opp på denne måten.

Nyheten om kronprinsesse Mette-Marits (45) alvorlige, kroniske lungesykdom har ikke bare vakt oppsikt her til lands.

Kort tid etter at Mette-Marit sto frem i den lengre nyhetssendingen på NRK, der hun fortalte at hun hadde fått påvist kronisk lungefibrose, spredte også nyheten seg i land som Spania, Finland, England, Danmark, Tyskland og USA.

Spesielt i våre naboland har Mette-Marits sykdomstilstand fått spalteplass, der det blant annet har kommet frem at den svenske kongefamilien allerede visste om tilstanden til den norske kronprinsessen.

- Hylles for åpenheten

Det er spesielt åpenheten til Mette-Marit de aller fleste trekker frem, påpeker Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

- Nyheten om Mette-Marits alvorlige lungesykdom har havnet i de fleste større avisene i Europa. Støtteerklæringer strømmer inn på de fleste språk i kommentarfeltene. Mange ønsker henne god bedring, mens andre sender sine varme tanker. Men det hun hylles mest for er åpenheten, sier Stavseng.

Saken fortsetter under bildene:

OVERSKRIFTER: Kronprinsesse Mette-Marit har skapt store overskrifter i utlandet etter sykdomsavsløringen. Foto: NTB Scanpix
OVERSKRIFTER: Kronprinsesse Mette-Marit har skapt store overskrifter i utlandet etter sykdomsavsløringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
OPPSLAG: I den tyske avisen Bild havnet kronprinsparet på forsiden. Foto: Øystein Andersen
OPPSLAG: I den tyske avisen Bild havnet kronprinsparet på forsiden. Foto: Øystein Andersen Vis mer

Ifølge kongehuseksperten hører det nemlig sjeldenhetene til at en kongelig forteller om sine egne helseproblemer.

- Heldigvis ikke i Norge. Men i flere andre land ville det være utenkelig at en kronprinsesse åpner opp på denne måten. Hele verden føler med Mette-Marit, og håper at tilstanden ikke forverrer seg. Støtten kronprinsfamilien har fått etter at Mette-Marit sto frem har varmet. Det understreket også kronprins Haakon på torsdag, sier han.

Takket folket

Kronprinsessen og kronprins Haakon skulle etter planen på offisielt besøk i bydel Søndre Nordstrand i Oslo på torsdag, men etter at kronprinsessen avlyste oppdraget, ble Haakon nødt til å stille alene.

Utenfor lokalene møtte Se og Hør kronprinsen, som takket folket for de varme omtankene som er blitt sendt etter sjokknyheten.

- Det er mye omsorg der ute, uttalte han blant annet.

MØTTE PRESSEN: - Hennes kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, sto det i en pressemelding fra kongehuset. I dag møtte kronprins Håkon pressen etter et skolebesøk. Video: Per Ervland Vis mer

- Veldig populær

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert er det ikke så rart at kronprinsessen får så mye oppmerksomhet i utlandet som hun nå gjør.

- Mette-Marit er veldig populær i utlandet. Hun har lenge prydet forsider i Tyskland. De siste årene har hun også blitt veldig populær i Spania, England og USA, for å nevne noen land. Historien om alenemoren Mette-Marit, som kapret prinsen og vant hele kongerikets hjerter, er som tatt ut fra et eventyr, sier Stavseng.

Videre beskriver kongehuseksperten Mette-Marit som en flott kvinne, som engasjerer seg i viktige temaer, og støtter svakerestilte i samfunnet. Og det er nettopp slike personlighetstrekk som gjør kronprinsessen så populær, ifølge ham.

- Hun er utradisjonell og går ofte sine egne veier. Hennes fargerike sønn Marius bidrar jo også litt til skriverier i utlandet. Summen av dette gjør at folk trykker henne til sitt bryst.

LES OGSÅ: Havnet midt i flydrama

Jon Skolmen bisettes nå

Jon Skolmen bisettes nå

- Han synes det er vanskelig å se på

- Han synes det er vanskelig å se på

Viser frem babyen for første gang

Viser frem babyen for første gang

Raser mot rykter etter innleggelsen

Raser mot rykter etter innleggelsen

- Skilsmissen kan koste Adele halve formuen

- Skilsmissen kan koste Adele halve formuen

Derfor bruker hun «alltid» solbriller

Derfor bruker hun «alltid» solbriller

Røper detaljer om sønnen for første gang

Røper detaljer om sønnen for første gang

Avviser PR-stunt

Avviser PR-stunt

Delte bilde fra hemmelig norgesferie

Delte bilde fra hemmelig norgesferie

Hyller samboeren etter fødselen

Hyller samboeren etter fødselen

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255