Skaper hodepine for Nobel-arrangørene

Kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleines frafall lager ekstraarbeid.

LYSTIG LAG: Jean-Marie Gustave le Clezio, kronprinsesse Victoria og Martin Chalfie under Nobelbanketten i Stockholm i 2008. I år har både Victoria og Madeleine meldt avbud, og dette skaper hodebry for Nobel-arrangørene når det kommer til bordplasseringskabalen. Foto: All Over Press
LYSTIG LAG: Jean-Marie Gustave le Clezio, kronprinsesse Victoria og Martin Chalfie under Nobelbanketten i Stockholm i 2008. I år har både Victoria og Madeleine meldt avbud, og dette skaper hodebry for Nobel-arrangørene når det kommer til bordplasseringskabalen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne uken er det duket for Nobel-feiringen i både Sverige og Norge, ettersom det er tid for den årlige Nobelprisutdelingen.

Men i år har både kronprinsesse Victoria (36) og prinsesse Madeleine (31) meldt avbud til deler av arrangementene, og dette skaper nå hodebry for Nobel-arrangørene, skriver den svenske nettsiden Stoppapressarna.

Tradisjonen tro er nemlig de to prinsessene viktige brikker i bordplasseringskabalen, når den tradisjonsrike banketten avholdes i Stockholms rådhus. De rojale søstrene blir nemlig som regel plassert med vinnere.

Men ettersom gravide Madeleine har meldt frafall på grunn av svangerskapet, og kronprinsesse Victoria uteblir fra Nobelbanketten 10. desember for å delta ved den offisielle minneseremonien for Nelson Mandela i Sør-Afrika, blir arrangørene nødt til å finne nye bordkavalerer til prisvinnerne.

Men det er ikke bare de svenske prinsessene som har meldt frafall.

Også her hjemme har det blitt kjent at kronprins Haakon (40) prioriterer minneseremonien over den nylig avdøde frihetsforkjemperen, og kronprinsesse Mette-Marit (40) sannsynligvis holder seg hjemme på grunn av nakkeprolaps-operasjonen hun fikk utført tidligere i vinter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer